≫ 

Na Interpolovoj listi najviše Albanaca: Za 87 lica raspisana međunarodna poternica

U Nemačkoj Interpol traži samo 18 osoba, u Turskoj 18, zatim u Francuskoj 27, Srbiji 28, Grčkoj 12...

  • 4
Interpol, logo Foto: Shutterstock

Prema najnovijim podacima Interpola, Albanija je na vrhu u odnosu na sve evropske zemlje sa 87 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna poternica, piše švajcarski list na albanskom jeziku Le Canton27.ch pozivajući se na izvore Interpola.

Prema zvaničnim podacima Interpola, "mala Albanija drži prvo mesto u Evropi sa najvećim brojem lica za kojima raspisana poternica, u poređenju sa drugim evropskim zemljama, čak i onim zemljama koje imaju između 80 i 100 miliona stanovnika".

Na primer, u Nemačkoj Interpol traži samo 18 osoba, u Turskoj 18, zatim u Francuskoj 27, Srbiji 28, Grčkoj 12, u Crnoj Gori 4 osobe bez Albanaca, u Makedoniji 2, u Sloveniji od 7 traženih 2 su Albanci..itd, piše švajcarski list.

Pored Interpolove liste, Albanija ima još jedan spisak traženih osoba, spisak albanske državne policije, sa oko 700 ljudi optuženih za različita krivična dela, uključujući drogu, terorizam, prostituciju, falsifikovanje, krađu i ubistva.

Svaka osoba navedena na veb stranici Interpola ima uz fotografiju priloženo crveno obaveštenje, koje je, prema navodima organizacije, svetski zahtev za sprovođenje zakona ukoliko se osoba pronađe i uhapsi, da bude predata zemlji koja čeka njeno izručenje ili sprovedu ostale zakonske mere.

Video: Kosovo nije u INTERPOL-u

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙄😏

    7. april 2021 | 17:18

    Baš me čudi, oni su svi tako fini...

  • Siptari horde sa kavkaza

    7. april 2021 | 18:03

    Bave se kriminalom I to na veliko nije ni cudo po evropi samo prevrcu kamen I lopataju.

  • Mihailović

    28. april 2021 | 08:17

    A onaj šta je minirao autobus, ubio Srbe niko ne traži...ko ga štiti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA