Vakcinisani protiv korone mogu u bioskop, restorane i na sportske događaje: Nova pravila u Bahreinu

Nevakcinisanima će biti zabranjen pristup zatvorenim mestima u Bahreinu, prenose svetski mediji

  • 2
Sputnik V vakcina koronavirus vakcinacija Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Vlasti Bahreina objavile su da će stanovnici koji mogu da dokažu da su vakcinisani protiv korona virusa, počev od narednog meseca, moći da posećuju teretane, zatvorene restorane, masovne sportske događaje, konferencije, banje i bioskope.

Bahreinski medicinski tim za kovid-19 je saopštio da će oni koji poseduju digitalni dokaz da su protekle dve nedelje od njihove druge doze vakcine ili da su se oporavili od koronavirusa, uživati u nesmetanom pristupu novootvorenim mestima, ističe agencija Associated Press.

Isto važi i za mlađe od 18 godina, ako su u pratnji vakcinisanog roditelja ili staratelja.

Nova pravila stupaju na snagu početkom Ramazanskog bajrama, praznika koji označava kraj islamskog svetog meseca Ramazana, prenosi Tanjug.

Nevakcinisanima će biti zabranjen pristup zatvorenim mestima, ali će moći da idu na spoljna, socijalno udaljena mesta za ručavanje i rekreaciju.

Bahrein je poslednjih nedelja zabeležio veliki porast zaražavanja korona virusom uprkos uspešnoj kampanji masovne vakcinacije.

Video: Niš: Vakcinacija stranih državljana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA