≫ 

U Holandiji uhapšen muškarac, planirao da baci "vatrometnu bombu" na centar za vakcinaciju

Tužioci su rekli da se navodna zavera tretira kao teroristički akt jer je imala za cilj izazivanje ozbiljnog straha među stanovništvom i narušavanje ekonomskih i socijalnih struktura zemlje

  • 1
Holandija, policija, Amsterdam, kola Foto: Shutterstock

Policija u Holandiji uhapsila je 37-godišnjaka zbog sumnje da je planirao zločin sa „terorističkom namerom“ jer je navodno planirao da podmetne „vatrometnu bombu“ u centru za vakcinaciju protiv korona virusa, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Čovek, čiji identitet nije objavljen u skladu sa holandskim propisima o privatnosti, uhapšen je 18. marta. On je navodno želeo da napadne bivšu gradsku kuću u severnoj luci Den Helder, 90 kilometara severno od Amsterdama, koja se koristi se kao centar za vakcinaciju, prenosi AP.

Tužioci su rekli da se navodna zavera tretira kao teroristički akt jer je „imala za cilj izazivanje ozbiljnog straha među stanovništvom i narušavanje ekonomskih i socijalnih struktura zemlje“.

Osumnjičeni je "težio da na izuzetno nasilan način sabotira ključni vladin proces, nacionalno koordinirani program vakcinacije", navodi se u saopštenju tužilaštva.

- Ovo takođe utiče na javno zdravlje: Što manje ljudi može biti vakcinisano, to će više žrtava odneti virus - dodaje se.

Osumnjičeni je u pritvoru od hapšenja, jer se nastavlja istraga potencijalnih saučesnika, rekli su tužioci.

Početkom prošlog meseca, eksplozija izazvana "kućnom napravom", kako je policija saopštila, razbila je prozore u centru za ispitivanje korona virusa u malom holandskom gradu. U eksploziji niko nije povređen.

U januaru su vandali zapalili objekat za testiranje na korona virus u ribarskom selu Urk prve noći državnog policijskog časa od 21:00 do 04:30 ujutro, uvedenog u sklopu najnovijih mera vlade.

Video: Uhvatili ih sa ogromnom količinom droge na primopredaji: Pala još jedna grupa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA