Novinarka iz Beča zakazala vakcinu u Srbiji: "Mama mi je prevela sa ćirilice. Odabrala sam Beograd"

- Odabrala sam Beograd. Avionski let od Beča do Beograda traje oko sat vremena. U jednom od polja možete da izabarete koju vakcinu želite - objasnila je novinarka austrijskog portala Amra Durić

  • 20
Vakcinacija u Srbiji

Vakcinacija stranih državljana u Srbiji, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U Austriji vlada nestašica vakcina protiv korona virusa, tvrde tamošnji mediji i ističu da "ono čega je ima malo tamo, u Srbiji ima u izobilju".

Naime, kako javlja "Heute", umesto da čeka vakcinaciju u Beču, novinarka tog austrijskog portala Amra Durić odlučila je da se prijavi za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji, čak je mogla da izabere koje cepivo želi.

- Besplatno sam se prijavila preko sajta euprava.gov.rs. Formular za registraciju se popunjava onlajn, ali njega ima samo na čirilici. Moja majka mi je prevela, ali ako nemate mati koja zna ćirilično pismo, možete da iskoristite prevodioca na "Guglu", on radi. Pored unošenja ličnih podataka kao što su ime, prezime, mesto stanovanja, i-mejl adrese i broja pasoša, pitaju vas da li imate alergiju ili da li ste oboleli od nečega - navodi Amra u tekstu.

- Odabrala sam Beograd. Avionski let od Beča do Beograda traje oko sat vremena. U jednom od polja možete da izabarete koju vakcinu želite. Dostupne su Astrazeneka, Fajzer, Sinofarm, Sputnjik V i Moderna. Kao datum, odabrala sam "najbrže moguće vreme". Trebalo mi je minut da ispunim formular i dobila sam potvrdu putem elekstronske pošte da sam zakazna. Sada čekam termin - dodala je novinarka, koja sudeći po prezimenu najverovatnije potiče sa ovih prostora.

Podsećanja radi, austrijska državna televizija (ORF) emitovala je nedavno specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

Video: Niš: Vakcinacija stranih državljana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    9. april 2021 | 13:04

    Пиши ћирилицу да те цео свет разуме.

  • SaleBg

    9. april 2021 | 13:10

    Napravite i na latinici , posaljite reklamu u ceo svet i uzmite im pare kad dodju u Srbiju ,dosta su oni uzimali od nas , konacno da budemo malo pametniji od njih ....

  • Valjevac

    9. april 2021 | 13:08

    Bravo Drago nam je sto ste bas izabrali Srbiju. I trebao bi ceo Svet da zna da Srbija nije ona ista iz Djilasovog vremena?? Bravo 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA