≫ 

Peskov otkrio detalje razgovora Putina i Merkelove: "Preduzećemo mere da se ne ponovi Srebrenica"

- Predsednik je pružio potrebna objašnjenja. Prvo, apsolutno smo slobodni da premeštamo svoje oružane snage i bilo koje druge jedinice na teritoriji Rusije po sopstvenom nahođenju. Kao drugo, Ukrajina se nesumnjivo pretvara u potencijalno vrlo nestabilan region - kazao je Peskov

  • 12
Angela Merkel Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel objasnio da je Rusija slobodna da svoje oružane snage razmešta unutar svoje teritorije po svom slobodnom nahođenju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kancelarka Merkel je u telefonskom razgovoru zatražila od Putina da ne povećava vojno prisustvo na granici sa Ukrajinom, podseća ruska agencija TASS.

- Predsednik je pružio potrebna objašnjenja. Prvo, apsolutno smo slobodni da premeštamo svoje oružane snage i bilo koje druge jedinice na teritoriji Rusije po sopstvenom nahođenju. Kao drugo, Ukrajina se nesumnjivo pretvara u potencijalno vrlo nestabilan region, a svaka zemlja koja blizu svojih granica ima nestabilnu i eksplozivnu regiju, preduzima mere za očuvanje sopstvene bezbednosti - izjavio je Peskov, prenosi Tanjug.

Peskov je, međutim, naglasio da Rusija ne predstavlja pretnju za druge zemlje.

- Čitav svet, uključujući Rusiju, preduzeće mere da se spreči da se u Ukrajini ponove događaji iz Srebrenice 1995. godine, u slučaju da se u Ukrajini obnovi vojna akcija u punom obimu - izjavio je portparol Kremlja.

- U slučaju da započnu vojne akcije u Ukrajini i u slučaju potencijalnog ponavljanja ljudske katastrofe slične Srebrenici, o čemu je, inače, predsednik Putin već govorio, ni jedna zemlja na svetu neće ostati ravnodušna. I sve zemlje, ukljucujući Rusiju, preduzimaće mere kako se takve tragedije ne bi ponovile - izjavio je Peskov.

Video: Rakete poletele iznad Pacifika. Ruska flota uradila balističku probu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdas.

    9. april 2021 | 16:28

    Bilo bi pametnije da gospodja Merkel utice na Nato da povuku svoje trupe sa tudjih teritorija. Kako je nije sramota, kakvo je to licemerije.

  • Dejan

    9. april 2021 | 16:09

    I još nešto : Da Nemačka preduzme sve kako se Aušvic , Dahau , Mathauzen , Jasenovac , Jadovno nikad više ne ponovi !

  • Zoran

    9. april 2021 | 16:06

    SR3BRENICA NIJE GENOCID.Srebrrbica je reakcija Srba na zrtve koje su nam nanete iz Srebrenice tokom ranijeg perioda rata....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA