≫ 

Fajzer traži dozvolu od SAD za vakcinisanje dece od 12. godine

Farmaceutska kompanija Fajzer i njen nemački partner BioNTek saopštili su rezultate kliničkog isptivanja po kom je vakcina bezbedna i za tu uzrasnu grupu

  • 7
Dete vakcina

Foto: Tanjug/AP

Farmaceutska kompanija Fajzer i njen nemački partner BioNTek saopštili su danas da su zatražili od američke Uprave za hranu i lekove da proširi upotrebu njihove kovid 19 vakcine i na adolescente starosti od 12 do 15 godina po hitnom postupku.

Vakcina je trenutno odobrena u Sjedinjenim Državama za ljude starije od 16 godina, a kako su kompanije saopštile da su zatražile proširenje ovlašćenja od američke Uprave za hranu i lekove kako bi se obuhvatila mlađa starosna grupa, prenosi Rojters.

Prošlog meseca kompanije su saopštile da je u kliničkom ispitivanju utvrđeno da je vakcina bezbedna, efikasna i da daje snažne odgovore na antitela kod dece od 12 do 15 godina.

Za sada, nejasno je koliko će regulatoru biti potrebno da pregleda podatke ispitivanja, iako je direktorka američkih Centara za kontrolu bolesti Rošel Valenski u četvrtak rekla za ABC njuz da očekuje da će vakcina biti odobrena za decu od 12 do 15 godina do sredine maja, piše Tanjug.

Video: Kisić-Tepavčević kategorična: Vakcinacija dece ne sme da se prekine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    10. april 2021 | 05:48

    Užas.

  • Лав

    9. april 2021 | 23:42

    Ова експериментална ин(ф)екција, како још зову фајзерову " вакцину" у Америци,желе да наметну циљној групи деце 12-15 год.- пубертет- зашто!? Можете и сами да претпоставите?

  • niski

    10. april 2021 | 08:42

    moje samo preko mene mrtvog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA