≫ 

Medicinari u Italiji protiv vakcinacije: Formirali Fejsbuk grupu, predlažu masovan izostanak s posla

Prema italijanskom zakonu, medicinsko osoblje je obavezno da se vakcinise protiv kovida 19, a oni koji to odbiju mogu biti premešteni na druge poslove ili dobiti otkaz

  • 10
Italija korona virus Foto: Tanjug/AP

Zatvorena Fejsbuk stranica u Italiji posvećena medicinskom osoblju koje se protivi vakcinaciji, oformljena je 28. marta i već sada broji 18.000 članova, piše agencija Agi, prenosi Tanjug.

Polovina članova no-vaks se uključila u poslednjih sedam dana, a broj stalno raste.

Na Fejsbuk stranici lekari, medicinske sestre, psiholozi i tehničko medicinsko osoblje uzajamno se savetuju kako, uz pomoć advokata ili pozivanjem na "savest", zaobići zakon koji nalaže medicinskom osoblju obaveznu anti-kovid vakcinaciju.

Policiju koja ispituje slučaj posebno uznemiravaju, kako piše agencija, predlozi članova da se masovnim izostankom sa posla, to jest iz bolničkih odeljenja, vlasti prinude da odstupe ili promene odluku o obaveznoj vakcinaciji.

Organizatori stranice na koju pristup imaju samo članovi, planiraju za 21. april velike proteste u Rimu pod motom "Samo ujedinjeni, pobeđujemo".

Na drugoj društvenoj mreži, Telegram, samo u severnoj autonomnoj pokrajini Alto-Adiđe, učlanjeno je 8.000 medicinskih radnika koji se ne bore za vakcinaciju, već su protiv imunizacije.

Italijanske vlasti su uspele da u više navrata, a poslednji put početkom februara, pritiskom na društvene mreže, pre svega Fejsbuk, uklone stranice i sadržaje koji propagiraju odbijanje vakcinacije.

Prema italijanskom zakonu, medicinsko osoblje je obavezno da se vakcinise protiv kovida 19, a oni koji to odbiju mogu biti premešteni na druge poslove ili dobiti otkaz.

Video: Ovo je 500 hiljaditi Beograđanin koji je vakcinisan protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👏👏👏

    10. april 2021 | 10:10

    👏👏👏

  • Ceca

    10. april 2021 | 10:30

    Ma bravoooo...kad bi i ovi nasi bili pametni pa da urade isto...ljudiiii...ne pristajte na ucene, ko vas moze naterati da primite to sranje za koje se jos vrse ispitivanja, niti znamo kako deluje i koliko stetnosti moze biti za neko vreme i sta sve moze izazvati...

  • Sabahudin

    10. april 2021 | 10:33

    Ako vrćina neće da primi vakcinu, a neće, ko će onda raditi u tim "prenatrpanim" bolnicama. Bezmozgovići.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA