≫ 

Saudijska Arabija pogubila trojicu vojnika zbog "veleizdaje i saradnje sa neprijateljem"

Ministarstvo nije imenovalo navodnog "neprijatelja", ali su pogubljenja izvršena u južnoj provinciji koja se graniči sa Jemenom

  • 0
Avganistan, Afghanistan Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija pogubila je danas trojicu vojnika koji su osuđeni zbog "veleizdaje" i "saradnje sa neprijateljem", navodi se u saopštenju kraljevskog ministarstva odbrane.

Navodi se da ih je specijalni sud osudio na smrt nakon pravičnog suđenja, prenosi Rojters, navodi Tanjug.

Ministarstvo nije imenovalo navodnog "neprijatelja", ali su pogubljenja izvršena u južnoj provinciji koja se graniči sa Jemenom, gde Saudijska Arabija ratuje već više od šest godina protiv iranskog pokreta Huti, navodi agencija.

Grupe za zaštitu prava, uključujući Amnesti Internešenal, pozvale su Rijad da zaustavi upotrebu smrtne kazne, pozivajući se na navode o mučenju i nepravičnim suđenjima.

Saudijska Arabija negira optužbe.

U toj zemlji pogubljeno je 27 ljudi u 2020. godini, što je najmanje u poslednjih nekoliko godina, u odnosu na rekordnih 185 od godinu dana ranije, prema Komisiji za ljudska prava, vladinom telu, dodaje Rojters.

Video: Strahote rata: Dečaci su bili na izletu, a onda je autobus granatiran (UZNEMIRIJUĆI SNIMCI)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA