≫ 

Samo se šalio: Maloletni Makedonac pretio terorizmom u Beču, hteo da raznese katedralu?

Maloletnik je, pošto nije dobio odgovor na "četu" sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, zapetio da će danas, u 13 časova, izvršiti teroristički napad na bečku katedralu Štefansdom

  • 3
Lisice, ruke, hapšenje

Obojica su uhapšeni / Foto: Shutterstock

Austrijska policija uhapsila je jednog 15-godišnjeg Austrijanca makedonskog porekla zbog pretnji terorističkim napadom u centru Beča.

Maloletnik je, pošto nije dobio odgovor na „četu“ sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, zapetio da će danas, u 13 časova, izvršiti teroristički napad na bečku katedralu Štefansdom, piše Tanjug.

Nakon što je utvrđen identitet osobe koja je izrekla pretnje na „četu“ policija je sprovela hapšenje preko svojih specijalnih jedinica.

Tinejdžer do sada nije bio poznat policiji, a čuvari reda trenutno proveravaju da li je njegova pretnja povezana sa islamskim terorizmom. Nakon hapšenja maloletnik je rekao da nije imao nameru da sprovede u delo svoju pretnju i da se navodno radilo o "šali".

Kaže i da nije bio svestan posledica njegovog delovanja. Sada se nalazi u istražnom zatvoru, a policija sprovodi dalju istragu.

Austrijska policija, posle terorističkog napada od novembra, svaku pretnju shvata veoma ozbiljno i deluje mnogo brže nego ranije. Taj teroristički napad, u kojem su ubijene četiri osobe, a povređeno dvadesetak izvršio je Austrijanac albansko-makedonskog porekla.

Video: Naoružani napadač puca na policiju u Beču: Pucano na šest mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. april 2021 | 19:58

    Makedonac? Ljuan Arifi je tipičan makedonac.

  • Nikola

    10. april 2021 | 20:35

    Makedonac kao nacija ne postoji.Ili si Albanac,Srbin ili Bugarin.Po imenu i prezimenu se zna kome pripadas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA