≫ 

Živela sloboda: Britanci će u ponedeljak potrošiti čak milijardu funti kad se otvore saloni i radnje

Stručnjaci predviđaju veliki podstrek kovid ekonomiji jer će se biznisi otvoriti prvi put posle Božića

  • 3
Žurka ljudi piće

Foto: Shutterstock

Sputavani, žedni i raščupani, dugokosi Britanci potrošiće od ponedeljka, kada se otvore radnje, pabovi i frizerski saloni, neverovatnih milijardu funti. Stručnjaci predviđaju veliki podstrek kovid ekonomiji jer će se biznisi otvoriti prvi put posle Božića, navodi Miror.

Prethodne noći je jedan vlasnik kafane izrekao rečima osećanje nacije "Jedva čekamo!". Radnje će moći da ostanu otvorene do 22 sata, a očekuje se da prodavnice privuku mušteriji popustima i do 70 odsto. Ne samo da će se osećati bolje, već će se postarati i da izgledaju bolje. Većina kozmetičkih i frizerskih salona je bukirana nedeljama unapred. Ipak, neki stručnjaci upozoravaju da ni razulareno trošenje novca neće moći da spasi neke biznise.

Velika Britanija karantin, bar, barovi,

Ovako je izgledalo dan uoči karantina / Foto: Tanjug/AP

Cifra od oko 2 miliona litara alkohola mogla bi tokom sutrašnjeg dana da cirkuliše pabovima i restoranima, što je oko 43,5 litara u sekundi.

Vladino pravilo "Krećite se u lokalu" takođe se završava sutra, pa su moguće i posete turističkim centrima, tematskim parkovima i zoo vrtovima. Biće otvorene i teretane.

- Pabovi ne mogu da dočekaju otvaranje. Naši podrumi su prepuni, dodajemo stolice u bašti i spremni smo za početak. Ovaj pab je otvoren 1850. godine. Nisam mogao da dozvolim da propadne u moje vreme - rekao je Ted Ber iz Kenilvorta, dok kozmetičarka Džen Atkins dodaje:

VLADA MERE POPUŠTANJE KOZMETIČKI SALON

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Telefon mi neprestano zvoni. Ovo vreme je bilo teško ali ne mogu da dočekam da ponovo pravim prelepe trepavice i obrve.

Postoje određene strepnje da za hiljade biznisa neće biti spasa uprkos očekivanom velikom prilivu novca, i zbog sve veće onlajn trgovine.

Video: Evo šta korona može da uradi na srcu sportiste i rekreativca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    11. april 2021 | 17:29

    Pametni ljudi.Zakljucavanje bez mudrovanja i vakcina i sad se vracaju u normalu.Nema filozofije o zaverama i krsenju mera kao u Srbiji.

  • Dejan

    11. april 2021 | 01:35

    Pa kad su ih ovako dugo drzali zatvorene,, mogli su pricekati jos koju godinu pa ih onda pustiti,,😂😂, , ovi kolonijalisti napokon da osete malo karmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA