≫ 

UN o Latifi: Nemamo nijedan, a voleli bismo da vidimo uverljiv dokaz da je princeza živa

Krajem februara Latifa je britanskoj policiji poslala pismo sa zahtevom da istraže navodnu otmicu njene starije sestre

  • 0
Princeza Latifa Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum

Princeza Latifa Foto: Tanjug/AP

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) do sada nisu pružili dokaze da je princeza Latifa bin Muhamed Al Maktum, nestala ćerka vladara Dubaija, živa, saopštile su Ujedinjene nacije.

CNN prenosi da je Kancelarija Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHĆR) saopštila u petak da je od UAE zatražila dokaz da je princeza još u životu, ali da ga nije dobila, prenosi Tanjug.

- Nemamo nijedan, a voleli bismo da vidimo jasan, uverljiv dokaz da je princeza živa. Pokušali smo da zakažemo sastanak između visokih zvaničnika, sa novim ambasadorom UAE pri UN u Ženevi, misija je prihvatila ove zahteve, ali još uvek nemamo tačan datum - naglasila je portparolka OHĆR Marta Urtado.

Urtado je na konferenciji za novinare rekla i da bi za OHĆR bilo idelalno da se sastane sa princezom Latifom i da razgovara s njom nasamo kako bi ispitao sve aspekte situacije u kojoj se nalazi i da je to ono što će predložiti misiji UAE u Ženevi ako do sastanka dođe.

Zvaničnica UN takođe je poručila da će kancelarija pokrenuti i slučaj Latifine sestre Šamse al Maktum i zatražiti informaicje i o njenom trenutnom boravištu.

Na tajnim snimcima koje je BBC dobio u februaru i podelio sa CNN-om, princeza Latifa je tvrdila da je zadržana kao talac u "vili preuređenoj u zatvor", bez pristupa medicinskoj pomoći.

Kao reakcija na to, Vlade Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštile su da je Latifa bezbedna i pod brižnom negom svoje porodice i medicinskih radnika.

Krajem februara Latifa je britanskoj policiji poslala pismo, u koje je uvid imao i CNN, sa zahtevom da istraže navodnu otmicu njene starije sestre, princeze Šamse, iz Britanije 2000. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA