≫ 

Grinpis: Masovna upotreba ilegalnih mreža u Indijskom okeanu uništava morski život

Tokom dve nedelje provedene na moru, ova ekološka organizacija je "snimila" sedam brodova u krugu od 50 kvadratnih kilometara koji su pomoću mreža lovili tune

  • 1
Koralni greben Foto: Pixabay

Međunarodna organizacija za zaštitu životne sredine i životinja, Grinpis, otkrila je masovnu upotrebu ilegalnih mreža na severozapadu Indijskog okeana, za koje navodi da uništavaju morski život u jednom od ekološki najranjivijih svetskih ribolovnih područja.

Tokom dve nedelje provedene na moru, ova ekološka organizacija je "snimila" sedam brodova u krugu od 50 kvadratnih kilometara koji su pomoću mreža lovili tune, preneo je Rojters, navodi Tanjug.

Ona je otkrila još osam plovila na radaru koji su koristili navigacione obrasce koji su, takođe, sugerisali upotrebu mreža.

Ako brojnost žute tuna nastavi da se smanjuje trenutnom brzinom, tada će sigurnost hrane u regionu, kao i lokalne ekonomije biti uzdrmane, naveo je Grinpis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA