Britanski naučnici upozoravaju na opasnost od 3. talasa i to dan pre otvaranja kafića i restorana

Svi nestrpljivo čekaju 12. april, kada će konačno moći da jedu i piju napolju

  • 0
Velika Britanija, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Žarišta zaraze mogla bi da budu okidač za treći talas epidemije korona virusa u Velikoj Britaniji, upozorili su britanski naučnici i apelovali da se pre donošenja odluka o ublažavanju antiepidemijskih mera analiziraju egzaktni podaci, a ne datumi i rokovi.

Vlada se priprema da od sutra ukine mnoge restrikcije, ali naučnici optužuju ministre da su odstupili od analize podataka u želji da ishitreno normalizuju život i ekonomiju, prenosi Tanjug.

- Postoje delovi Zapadnog Jorkšira, Crne Zemlje i druge oblasti u kojima i dalje postoji visoka stopa zaražavanja. Međutim, mnogi ljudi u tim delovima Velike Britanije ne mogu sebi da priušte da se samoizoluju i mi s tim problemom moramo hitno da se pozabavimo. To je zabrinjavajuće jer (zvaničnici) ponovo govore jedno, a rade drugo. Još ima previše žarišta zaraze, a pridaje se premalo pažnje da se u tim oblastima širenje virusa stavi pod kontrolu - upozorio je profesor Univerziteta u Lidsu Stefan Grfin u intervjuu za Observer, preneo Rojters.

Da podsetimo, britanski premijer Boris Džonson prošle nedelje objavio je plan izlaska iz blokade i tačne datume kada se šta otvara.

Tako je za sutra, 12. april najavljeno otvaranje restorana i kafića za uslugu na otvorenom, frizerskih salona, teretana, zoo-vrtova...

Vlasnici ugostiteljskih objekata istakli su kako već imaju rezervacije za sutra, jer Britanci jedva čekaju da ručaju i piju napolju, prvi put od uvođenja blokade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA