Rumunija kleca pod koronom: U celoj zemlji još samo šest kreveta na intenzivnoj nezi

Već tri meseca pokušavaju da nađu rešenja

  • 5
Virus Outbreak Romania Protest, Bukurešt Rumunija protesti koronavirus Korona u Rumuniji / Foto: Tanjug/AP

Rumunija trenutno ima samo šest slobodnih kreveta u jedinicama intenzivne nege za pacijente sa kovid-19, izjavio je danas ministar zdravlja Vlad Vojkulesku.

On kaže da je više puta upozoravao da je situacija kritična, i da već tri meseca pokušavaju da nađu rešenja, prenosi rumunska agencija Adjerpres.

Brazil koronavirus Foto: Tanjug/AP

- Ministarskom naredbom 555 reorganizovali smo kovid bolnice tako da pacijenti imaju pristup odgovarajućoj nezi. Ne govorim samo o pacijentima sa kovid-19, već i o svim pacijentima. Trenutno u zemlji postoji samo šest kreveta za intenzivnu negu, šest slobodnih kreveta - rekao je Vojkulesku.

Prema njegovim rečima, trenutno je 11.875 odraslih pacijenata i 94 pedijatrijska pacijenta hospitalizovano sa kovid-19 u rumunskim bolnicama.

Na odeljenjima intenzivne nege u Rumuniji nalazi se 1.513 odraslih pacijenata, a 16 pedijatrijskih pacijenata nalazi se na intenzivnoj nezi, od kojih su trenutno četiri osobe intubirane, rekao je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    11. april 2021 | 18:32

    Citam danas listu u nemackoj koji su u crvenom I zamislite nema ni rumunije ni bugarske a mi,bosna,crna gora, makedonija od petnaestog jula u crvenom,oni su pukli od fasizma.

  • 🇷🇸

    12. april 2021 | 00:24

    Treba pomoći Rumunima, oni su nam uvek bili iskreni prijatelji

  • Vuk

    11. april 2021 | 18:57

    Srbijo gledaj svoja posla, to je njihova stvar, da ne nameravaš koji milion Eura dati, u pomoć?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA