≫ 

"Kao da ga je neko uzeo za ruku i poveo": Grofica od Veseksa opisala smrt princa Filipa

Snaja vojvode od Edinburga bila je među onima koji su prisustvovali nedeljnoj službi u Kraljevskoj kapeli svih svetaca u Vindzoru

  • 1
Princ Filip, Sophie Countess of Wessex Sofija grofica od Veseksa Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Sofi, grofica od Veseksa, danas je predovodila odavanje kraljevske počasti princu Filipu opisavši njegovu smrt u petak kao "nežnu", ona je opisala da je njegov odlazak bio "kao da ga je neko uzeo za ruku i odveo ga", navodi Dejli mejl.

Snaja vojvode od Edinburga bila je među onima koji su prisustvovali nedeljnoj službi u Kraljevskoj kapeli svih svetaca u Vindzoru.

- Znate da će se desiti, ali kada se desi onda je kao velika, ogromna praznina. Bilo je jako nežno, kao da ga je neko uzeo za ruku i otišao je - rekla je Sofi okupljenima ispred kapele. - Bio je veoma miran, a to je kraj kakav želite nekome, zar ne? Mislim da je mnogo lakše osobi koja odlazi nego onima koji ostaju, svi smo se samo gledali i mislili "Ovo je grozno".

Ona se čak i našalila na račun princa Filipa obazrevši se na travnjak oko crkve. Pokazujući ka nebu rekla je: "Pa, znamo kad neko nije uradio posao kako treba, ima jedna osoba koja bi primetila!".

Sofi je bila u društvu supruga, princa Edvarda, najmlađeg kraljičinog sina, i ćerke lejdi Luiz Vindzor, koja je smrt princa Filipa nazvala "užasnim šokom".

Princ Endru, za kog se veruje da je prvi put govorio u javnosti od 2019. kada je pričao o prijateljstvu sa osuđenim milijarderom Džefrijem Epstajnom, nazvao je svog oca "dekom nacije".

U izjavi, En, kraljičina jedina ćerka, navela je kako "nikada niste u potpunosti spremni za gubitak najbližih". Oca je nazvala svojim "učiteljem, podrškom i kritičarem".

Cveće i sveće i dalje se prinosi izvan kapija Bakingemske palate i zamka Vindzor, a nacionalna žaliost će trajati osam dana. Kraljevska porodica je trenutno u dvonedeljnoj žalosti, a obaveze će izvršavati "jedino ako to bude prikladno".

Video: Princ Čarls se priseća dragog tate i zahvaljuje na podršci širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA