Još jedan Afroamerikanac ubijen nakon pokušaja hapšenja: Protesti u Mineapolisu, bačen i suzavac

On je nastradao na mestu udaljenom 15-ak kilometara od lokacije na kojoj je prošle godine preminuo Flojd

  • 5
Mineapolis protest ubistvo Afroamerikanca Donti Rajt Foto: Tanjug/AP

Policija je suzavcem rasterala demonstrante koji su u nedelju protestovali u predgrađu Mineapolisa zbog ubistva Afroamerikanca tokom intervencije policije na mestu udaljenom 15-ak kilometara od lokacije na kojoj je prošle godine život izgubio Afroamerikanac Džordž Flojd tokom brutalne policijske intervencije.

Demonstranti su se okupili posle ubistva 20-godišnjeg Afroamerikanca Dontija Rajta, tokom protesta su uzvikivali "Pravda za Džordža Flojda" i oštetili su dva policijska vozila.

U ranijem saopštenju policije je navodeno da je mladi Dontija Rajt rutinski zaustavljen dok je upravljao automobilom, da je tokom provere ustanovljeno da je za njim raspisana poternica i da je on, nakon pokušaja hapšenja, seo u svoj automobil pokušavajući da ode s lica mesta, ali je jedan od policajaca pucao u njega.

Mladić je ipak pobegao, ali je nedaleko od mesta incidenta udario u drugi automobil i preminuo, preneo je Rojters.

U Mineapolisu se poslednjih dana oseća velika napetost, jer je u toku suđenje Deriku Šovinu, koji je kao policajac na dužnosti prošle godine brutalno usmrtio Džordž Flojda (46).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    12. april 2021 | 08:41

    Sve im neko drugi kriv. Pa da nije bežao, bio bi priveden, pa ostalo po protokolu i molim lepo. Bio bi živ i ništa mu ne bi falilo. A zasto jenizdat nalog za hapšenje? Verovatno sto je bio mnogo dobar, kad je vec sa 20 g zasluzio hapsenje. Budi prijatelju savestan gradjanin i nikada necea imati problema sa policijom i molim lepo.

  • Владо

    12. april 2021 | 08:40

    Сметао им је Трамп. Ето им сада.

  • Petar

    12. april 2021 | 10:25

    Tako treba i ovde,odma pucaj,posebno ove crne lopove i ove turiste iz Sirije isto,lopina do lopine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA