≫ 

Igor Rus sekao čuvare u zatvoru u Španiji: Smislio način da napravi oružje

Napad se dogodio juče u zatvoru Duenas, kada je Vaclavić nasrnuo na četvoricu čuvara i jednog teško povredio

  • 6
Norbert Feher, Igor El Ruso Printskrin: Youtube/LaComarcaTeVe

Igor Vaclavić, poznatiji kao Igor Rus ili Norbert Feher, nekada najtraženiji srpski begunac napao je i povredio petoricu zatvorskih čuvara prilikom pokušaja transporta iz jednog u drugi zatvor u Španiji.

Napad se dogodio juče u zatvoru Duenas, kada je Vaclavić nasrnuo na četvoricu čuvara i jednog teško povredio.

On je, kako piše italijanski Il Giornale, polomio dve keramičke pločice u svojoj ćeliji, i krenuo da seče čuvare koji su se spremali da ga prebace u Zueru gde bi trebalo da počne novo suđene Vaclaviću. Jednom čuvaru je uspeo da zada ubod, dok je ostale šutirao i udarao pesnicama.

Četvorica čuvara su prevezena u bolnicu na preglede. Zadobili su povrede po vratu i šakama, a jednom čuvaru je slomljen prst.

Kako prenose mediji, Vaclavić je, kada su čuvari došli da ga prebace u drugi zatvor, pretio da će napasti svakoga ko uđe u njegovu ćeliju. Prethodno je u sredu odbio da se vidi sa svojim advokatom.

Da podsetimo, Vaclavić je u Španiji našao utočište 2017. godine posle krvavog pira u Italiji. Naime, on je u Italiji ubio barmena i čuvara šume u aprilu 2017, a potom pobegao na Pirinejsko poluostrvo gde je krijući se od nadležnih, ubio još troje ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    12. april 2021 | 14:17

    Ех, ЛАКО је нападати полицајце - они морају, колко-толко да се држе закона. Нек нападне неког јачег, који не мора да брине о законитости.... Све су то, народним речником, јајаре и слично - храбри у контролисаним условима.

  • Pp

    12. april 2021 | 13:59

    I zašto takvog monstruma drže u životu da nam zagadjuje planetu ?

  • Srba

    12. april 2021 | 15:14

    Malo ga ispostite na hlebu i vodi pa da vidiš za par meseci kad nebude mogao lisice da drži da li će da napada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA