≫ 

Berluskoni pokreće tužbu protiv svedoka u slučaju Rubi, zbog navodne iznude od milion evra

Ðovana Rigato tvrdi da ne iznuđuje novac, već traži kompenzaciju za sve što je pretrpela nakon što je 2010. godine stavljena na listu svedoka, a zatim i optužena u "procesu Rubi"

  • 0
Silvio Berlusconi , Silvio Berluskoni Foto: Tanjug/AP

Advokati bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija pokrenuli su tužbu protiv svedoka Ðovane Rigato, zbog pokušaja iznude. Rigato je jedan od svedoka u slučaju koji se zbog bivšeg premijera vodi zbog seksulanih odnosa sa maloletnicom.

Rigato je od Berluskonija tražila najpre 500.000, a onda i milion evra, što je prema tvrdnji advokata iznuda, piše "Fato Kotiodijano". Rigato je jedna od svedoka u sudskom postupku protiv Berluskonija, takozvanom "slučaju Rubi", i prema pisanju medija nije jedina koja je u zamenu za svoje ćutanje primila, ili traži pare.

Naime, protiv bivšeg premijera i lidera stranke "Forca Italija" vodi se postupak pred sudom pod optužbom da je imao seksualne odnose sa maloletnicom zvanom Rubi.

To je nadimak marokanke Karime el Marug, koja je učestvovala, zajedno sa drugim devojkama, u takozvanim "elegantnim večerama" u Berluskonijevoj vili gde je, prema svedočenju, bilo prostitucije, podvođenja i sličnog.

Ðovana Rigato, koja je učestvovala u tim skupovima, tvrdi da ne iznuđuje novac, već traži kompenzaciju za sve što je pretrpela nakon što je 2010. godine stavljena na listu svedoka, a zatim i optužena u "procesu Rubi".

Rigato je poverila medijima da sa Berluskonijem nije imala ljubavni odnos, da je sve završavano na poljupcima te da bi je Berluskoni "povremeno stavio na kolena i tepao joj moja devojčica".

Ona tvrdi da joj je Berluskoni obećao pomoć, čak i posao novinara na nekoj od njegovih televizija, i ona u tome ne vidi ništa loše jer je, po njenim rečima, "Berluskoni dobra i darežljiva osoba koja pomaže onima koji su u nevolji".

Proces "Rubi" traje već nekoliko godina, a u zadnje vreme, nekoliko puta je ročište otkazano, jer bi se Berluskoni dan pre suđenja našao u bolnici pod izgovorom da obavlja zdravstvene preglede ili da se ne oseća dobro.

(Telegraf.rs7Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA