≫ 

Princ Vilijam odao poslednju počast svom dedi: Otkrio po čemu će pamtiti Filipa

On je rekao i da će on i njegova supruga Kejt nastaviti da ispunjavaju ono što  je on uvek želeo, kao i da će i dalje podržavati kraljicu u godinama koje slede

  • 5
Princ Vilijam Kejt Foto: Tanjug/AP

Vojvoda od Kembridža odao je počast svom preminulom dedi princu Filipu, opisujući ga kao izvanrednog čoveka izvanredne generacije.

- Nedostajaće mi moj deda, ali znam da bi on želeo da nastavimo posao koji je on započeo - rekao je princ Vilijam u svom obraćanju.

On je svog pokojnog dedu opisao i kao čoveka koji je bio posvećen svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj kraljici i supruzi Elizabeti Drugoj i njihovoj porodici.

- Srećan sam što kroz život nisam imao samo njegov primer koji sam sledio, već i njega koji je uvek bio tu za mene i u dobrim i u teškim danima - dodao je Vilijam.

Vojvoda od Kembridža u svom obraćanju pomenuo je i odnos koji je preminuli princ imao sa njegovom suprugom Kejt i decom.

- Zauvek ću biti zahvalan što je i moja supruga imala priliku da godinama upoznaje mog dedu i oseti njegovu dobrotu koju joj je pružao. Nikada neću prestati da budem zahvalan na posebnim uspomenama koje će moja deca zauvek imati na svog pradedu koji je kočijama dolazio po njih i prenosio im svoju želju za avanturom i nestašni smisao za humor.

On je dodao i da će on i njegova supruga Kejt nastaviti da ispunjavaju ono što  je on uvek želeo, kao i da će i dalje podržavati kraljicu u godinama koje slede.

Ceremonija kraljevske sahrane, koja će se prenositi po televiziji, biće održana za vojvodu u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor, 17. aprila.

Očekuje se da će prisustvovati njegova deca i unuci, a vojvoda od Saseksa je najavio svoj dolazak, dok će njegova supruga Megan ostati u Americi po savetu lekara. 

Biće to prvi put da će se princ Vilijam i princ Hari sastati licem u lice otkako su Hari i njegova supruga dali sporni intervju u kom su izmeđuostalog optužili kraljevsku porodicu za rasizam. 

U nedelju je bivši premijer Ser John Major, koji je imenovan za posebnog staratelja braće nakon što im je majka Dajana umrla 1997. godine, rekao da je "zajednička tuga" zbog smrti princa Filipa "idealna prilika" da popravi sukobe u kraljevskoj porodici.

Video: Princ Čarls se priseća dragog tate i zahvaljuje na podršci širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tužno

    12. april 2021 | 16:33

    Ma koju god funkciju imali kraljica i njen muž oni su uvek samo baba i deda unucima i praunucima, a ljubav prema njima je svakog unuka neizmerna. Kod nas srba su sinonim na dobrotu upravo baba i deda

  • Papaja

    12. april 2021 | 18:06

    Po cemu? Po zlu koju sejete vekovima po planeti!

  • SVM

    12. april 2021 | 18:05

    VERUJEM OVOM ČOVEKU ŠTA GOD DA KAŽE. A DA POŠTUJE DEDU,U TO SAM SIGURNA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA