Policajka "slučajno" ubila Afroamerikanca, uzela pištolj umesto omamljivača: Na ulicama sukobi

Policija je objavila snimak incidenta, na kom se čuje kako policajka viče "omamljivač, omamljivač", a nakon što mladić pokuša da pobegne, puca u njega

  • 8

Mladi Afroamerikanac ubijen je tokom zaustavljanja zbog saobraćajnog prekršaja u Minesoti nakon što je navodno policajka "slučajno izvadila pištolj umesto omamljivača", saopštila je policija u ponedeljak.

Načelnik policije Tim Ganon rekao je da je smrt Dantea Rajta (20) rezultat "slučajnog pucanja" policajke, koja je nakon toga suspendovana.

Policija je objavila i snimak incidenta, na kom se čuje kako policajka viče "omamljivač, omamljivač" dok se bore sa Rajtom u njegovim kolima.

Na snimku se vidi kako Rajt izlazi iz vozila, a onda brzo seda za volan i odvozi se, prenosi New York Post.

- S**nje, upravo sam ga upucala - čuje se kako policajka viče nakon toga.

Policajka koja je "slučajno" pucala u mladića nije identifikovana, ali ju je Ganon opisao kao "starijeg pripadnika snaga" - čiji posao je sada doveden u pitanje.

Prema njegovim rečima, policija je zaustavila Rajta zbog istekle registracije, ali nije mu poznato da li je u njegovim kolima bilo oružja.

Daunte Wright

Rajt se odvezao nakon incidenta, ali se ubrzo slupao Foto: Facebook

- Kako mi se čini sa snimka, on je probao da se vrati u svoj auto i pobegne - dodao je načelnik.

Rajt je upucan i ubijen oko 14 sati u nedelju nakon što ga je policija zaustavila u Bruklin Sentru, gradu na severozapadnoj granici Mineapolisa, prema vlastima.

Do fatalne pucnjave došlo je samo nekoliko kilometara dalje od mesta gde je Džordž Flijd preminuo u maju prošle godine prilikom hapšenja.

Prema rečima policije, Rajt se vratio u svoj auto kada su policajci pokušali da ga uhapse i pokušao je da pobegne, zbog čega su otvorili vatru. Vozio je nekoliko blokova, pre nego što se slupao.

U Mineapolisu su drugu noć zaredom održani protesti zbog ubistva mladića, a policija je koristila suzavac i dimne bombe.

Stotine demonstranata koji su drugu noć zaredom protestovali zbog smrti 20-godišnjeg Rajta prkoseći policijskom času sukobilo se sa policijom za razbijanje demonstracija ispred policijske stanice u prredgrađu Mineapolisa, Bruklin Sentru.

Kako je na Tviteru objavila Operativna bezbednosna mreža, demonstranti su bacali flaše, baklje, cigle i druge predmete na snage bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    13. april 2021 | 12:13

    Verovatno je opet kriv Tramp, a Bajden nema veze sa tim.

  • Zz

    13. april 2021 | 12:18

    Desava se.. nije namerno.. opirao se hapsenju, usao u ato, pokusa da pobegne.. zena je verovatno htela da izvadi elektrosoker ali je pogesila.. ne treba se opirati hapsenju.. jeste tragedija za svaciji zivot ali ne treba kriviti policajku.. da se nije opirao bio bi ziv..

  • Ljubiša

    13. april 2021 | 12:14

    Pa "dobro"... Pobili ste Indijance, sad su na red crnci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA