Merkelova neće da se meša u izbor kandidata za kancelara: "Želela sam, želim i držaću se po strani"

Jedan od razloga zbog kog je javnost želela od Merkelove komentar u vezi sa izborom kandidata njene stranke je i nedavni sukob koji je imala sa Lašetom

  • 0
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nakon što je juče svet obišla vest da je Armin Lašet novi kandidat demohrišćanske stranke za novog kancelara Nemačke, svi su očekivali da se povodom njegove kandidature oglasi i Angela Merkel.

Mnogi su u okviru današnjeg obraćanja Merkelove povodom trenutne situacije u vezi sa korona virusom u toj zemlji očekivali i komentar povodom kandidature za predstojeće izbore, ali je ona medijima dala samo kratak komentar - da ne želi da se meša u pitanje ko će biti kandidat CDU/CSU za budućeg kancelara.

- Želela sam, želim i držaću se po strani - poručila je ona.

Jedan od razloga zbog kog je javnost želela od nje komentar u vezi sa izborom kandidata njene stranke je i nedavni sukob koji je imala sa Lašetom.

On se sukobio sa Merkelovom povodom antiepidemijskih restrikcija, a popularnost koju je uživao kao premijer Severne Rajne-Vestfalije, najmnogoljudnije pokrajne u Nemačkoj, bila je kompromitovana zbog haotičnog upravljanja pandemijskom krizom.

Mnogi konzervativci nervozni su zbog septembarskih izbora, s obzirom da ih je Angela Merkel vodila u četiri izborne pobede. Ona nije podržala eksplicitno ni jednog kandidata, ali je nagovestila da bi svoju podršku dala lideru CDU.đ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA