Žena iz Italije tvrdi da je šeik iz Dubaija njen davno oteti sin

Italijanski list navodi da bi DNK test rešio misteriju, ali da emir odbija da ga obavi

  • 5
Mohammed Al Habtoor, Šeik Muhamed el Habtur

Foto: Profimedia

Jedna žena u Italiji tvrdi da je u šeiku Muhamedu el Habturu (52), sinu magnata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Halafa el Habtura, prepoznala svog sina Maura Romana kidnapovanog 21. juna 1977. godine na poluostrvu Salento u regionu Pulja.

Bjanka Kolaiani rekla je danas italijanskom listu Korijera dela Sera da je svog sina Maura Romana, koji je u trenutku kidnapovanja imao šest godina, prepoznala u arapskom šeiku po ožiljcima na obrvi i desnoj ruci koje je zadobio od pegle, prenosi Ansa.

- Na fotografijama sam prepoznala dva ožiljka: jedan na obrvi, drugi na desnoj ruci, koji je dobio peglom, objašnjava gospođa Bjanka Kolaiani, majka Maura Romana, koja zajedno sa suprugom Nataleom već 44 godine pokušava da pronađe svog sina. Spremni smo da krenemo za Dubai, ali ne možemo tamo da idemo sami. Uradili smo sami koliko smo mogli, nemamo moć da idemo dalje. Zbog toga tražimo da nam vlasti pomognu - rekla je žena za italijanski list.

List Korijere dela Sera navodi da bi DNK test rešio misteriju, ali da emir odbija da ga obavi. Rođaci Maura sada planiraju da otputuju u Dubai i da uz pomoć konzulata Italije primoraju šeika da uradi test.

Kako se navodi, roditelji nikada nisu prestali da traže sina. Zahvaljujući njihovoj upornosti, istraga nikada nije prekinuta, a nedavno se otkrilo da je navodni kidnaper 79-godišnji bivši berberin, koji je oteo dečaka i dao ga osobama koje još nisu identifikovane.

Reč je o porodičnom prijatelju kog je Mauro zvao stricem i koji je na dan njegovog nestanka, prema tužilaštvu, naterao Maura da se uđe u njegov auto i odveo ga u svoj letnjikovac da se igra sa njegovim sinom. Umeto toga, on je dečaka predao dvojici nepoznatih muškaraca, a nijedan trag o otmici nikada nije pronađen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    13. april 2021 | 17:07

    pa nije lud da se testira i sve da izgubi

  • DARKO 100%

    13. april 2021 | 17:19

    Vrlo ozbiljni dokazi u prepoznavanju sina ,dnk bi resilo svaku dilemu,i takve se stvari i do dan danas desavaju,nazalost zivot nije bas med i mleko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA