Supruga Alekseja Navaljnog o njegovom stanju: "Mnogo je smršao, otežano govori"

Navaljni je navodno smršao 16 kilograma od kada je stigao u zatvor

  • 6
Aleksej Navaljni

Foto: Instagram/navalny

Supruga Alekseja Navaljnog, Julija Navaljni, objavila je danas na društvenim mrežama da je on mnogo smršao i da teško govori.

Ona je nakon što je posetila supruga u zatvoru, gde on štrajkuje glađu, na društvenim mrežama prenela svoje utiske posle razgovora koji je s njim obavila telefonom kroz staklo.

- I dalje je vedar i raspoložen kao i uvek. Ipak ima poteškoće dok govori i s vremena na vreme spusti slušalicu i nasloni se na sto da napravi pauzu. Mnogo je smršao... i na 190 (cm) ima 76 kg - napisala je.

To znači da je Navaljni smršao 6 kg od kada je prošlog meseca stigao u zatvorsku ustanovu 100 km istočno od Moskve.

- I dalje neće da dozvole lekaru da ga pregleda... Nikada nisam videla kožu tako zategnutu oko nečije lobanje, ali znam da neće odustati - dodala je Navaljna.

Osoblje ruskog zatvora saopštilo je da su Navaljnom ponudili odgovarajući tretman, ali da je on to odbio. Navaljni je prebačen u zatvorsku kliniku ranije ovog meseca nakon što se požalio na visoku temperaturu i kašalj.

Ruska zatvorska služba saopštila je danas da je lekarska komisija ocenila njegovo zdravlje kao zadovoljavajuće i da je 9. aprila prebačen iz klinike u glavni deo zatvora, objavila je novinska agencija RIA, a prenosi Tanjug.

Navaljni (44) počeo je štrajk glađu krajem marta u znak protesta zbog, kako je rekao, odbijanja zatvorskih vlasti da ga pravilno leče zbog akutnih bolova u leđima i nogama, podseća agencija Reuters.

Video: Navaljnom izrečena kazna zatvora: Tokom izricanja presude Aleksej se smeškao i poslao srce svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    13. april 2021 | 21:00

    A šta je očekivao? Hotel sa 5 zvezdica. To je mala cena za izdaju. Što nije ostao kod prijatelja Nemaca? Kao dobrovoljno se vratio? Nije znao šta ga čeka?

  • Bentli

    13. april 2021 | 21:55

    Preračunao se dečko.Sad jede ono što je sam sebi skuvao.

  • Febo

    13. april 2021 | 23:23

    I sad su Rusi krivi sto on nece doktore,da ne bi trebalo da mu ponude Americke ili Nemacke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA