≫ 

Državni sekretar iz Srbije doživeo nesreću u Mađarskoj: Survao se u kanal, u vozilu bila i ćerka

U automobilu je bila i njegova porodica

  • 4
Mihalj Njilaš

Foto: mpravde.gov.rs

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije, Mihalj Njilaš, doživeo je saobraćajnu nezgodu u Mađarskoj.

On i njegova supruga su smešteni u bolnicu, dok je kćerka od 11 godina ostala nepovređena, javili su mediji u Mađarskoj. Njilaš se automobilom survao u kanal dubok tri metra u blizini mesta Kočer, preneo je portal Slobodni Mađar so pisanje medija iz Mađarske.

Prema tim navodima, Njilaša i suprugu su iz automobila oslobodili uz pomoć rezača metala, dok je devojčica, koja je sedela pozadi prošla nepovređena.

Portparol mađarske Nacionalne službe hitne pomoći, Pal Đerfi, rekao je da su dve odrasle osobe hospitalizovane sa povredama grudnog koša, a sumnja se i na povredu kičme. Okolnosti pod kojima je došlo do nezgode se još uvek istražuju, preneli su mađarski mediji, pišu Večernje novosti.

Ko je Mihalj Njilaš

 

Njilaš je po struci diplomirani pravnik, a karijeru je započeo u subotičkoj fabrici nameštaja gde je kasnije bio i direktor Sektora za opšte i pravne poslove. U međuvremenu je radio i kao sudija u Opštinskom sudu u Kanjiži.

Funkciju predsednika Opštine Kanjiža obavljao je od 2008. do 2014. godine kada je u AP Vojvodina izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Na tom mestu bio je do 2020. godine.

Državni sekretar bio je i član Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, konsultativnog tela Saveta Evrope sa sedištem u Strazburu. Član je Saveza vojvođanskih Mađara od 2008. od 2013. godine i član Predsedništva stranke.

Ovo nije prva nezgoda u kojoj je učestvovao funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara i bivši pokrajinski sekretar za obrazovanje. On je 2017. godine svojim automobilom usmrtio pešaka u blizini Subotice, ali je 2019. godine oslobođen optužbi za taj slučaj.

Uskoro opširnije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA