Belgija odlučila da popusti mere protiv korone: Od. 19. aprila otvara granice

- Želim da naglasim da ovo nije trenutak za početak putovanja - upozorio je premijer te zemlje

  • 0
Lijež Belgija koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Belgijski Konstitutivni komitet doneo je danas odluku o postepenom popuštanju restriktivnih mera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja pandemonije korona virusa.

Belgijski premijer Aleksander de Kro objavio je da će od ponedeljka, 19. aprila, biti ukinute restrikcije na putovanja iz i u Belgiju, ali i naglasio da će mere karantina i obaveznih testova nakon povrtaka u zemlju ostati na snazi sve do početka upotrebe digitalnih sertifikata.

- Želim da naglasim da ovo nije trenutak za početak putovanja - upozorio je de Kro.

On je ukazao na i dalje veliki broj hospitalizacija zbog virusa kovid-19 u Belgiji i pozvao na ”oprez i realan pristup” u popuštanju restriktivnih mera.

Od ponedeljak 19. aprila i belgijski đaci će ponovo krenuti u škole nakon uskršnjeg raspusta, ali će se jedan deo nastave za učenike od 15 do 18 godina i dalje održavati na daljinu.

Od ponedeljka, 26. aprila, sve prodavnice u Belgiji će moći da otvore svoja vrata za građane koji više neće morati da zakazuju posete unapred kako bi obavili kupovinu, prenosi Tanjug.

Belgijski premijer, Aleksander de Kro, najavio je da će, u zavisnosti od napretka kampanje vakcinacije u zemlji, od 8. maja moći da se otvore i terase ugostiteljskih objekta i da se ukine policijski čas, koji bi trebalo da bude zamenjen zabranom okupljanja više od tri osobe nakon 22 časa.

Video: Medicinski radnici iz Belgije okrenuli leđa premijerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA