Merkel i Bajden pozvali Rusiju da povuče trupe sa granice s Ukrajinom

Merkel i Bajden telefonom su razgovarali o najnovijim dešavanjima na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbegne svaku dalju eskalaciju

  • 21
Merkel, Bajden Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Džo Bajden pozvali su Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice radi deeskalacije situacije u regionu, izjavio je danas portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Rusija i Ukrajina održale su u sredu istovremene vojne vežbe dok su ministri spoljnih poslova i odbrane NATO-a započeli hitne razgovore o nagomilavanju ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, navodi Reuters.

Merkel i Bajden telefonom su razgovarali o najnovijim dešavanjima na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbegne svaku dalju eskalaciju.

- Kancelarka i predsednik složili su se da bi Rusija trebalo da smanji najnovije gomilanje trupa kako bi doprinela deeskalaciji situacije - rekao je Zajbert.

U Vašingtonu portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da je Bajden razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u utorak kako bi naglasio posledice ruskih aktivnosti, prenosi Tanjug.

Dva američka ratna broda trebalo bi da stignu u Crno more kasnije ove nedelje.

Video: Trenutak presretanja ukrajinskih vojnih brodova u Crnom moru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    15. april 2021 | 06:56

    E to su ti fasisti, ubice ova evropska koja sledi hitlerovu politiku i njen naslednik nece biti bolji I onaj preko okeanski cija se partija zove demokratska iza koje se ubice kriju dobro ih I mi pamtimo.

  • Bozidar

    15. april 2021 | 06:22

    Koji demoni neznam sta zamisljaju kao oni su bitni i Putin odma ce daih poslusa oni misle da vrsljaju kako imse prohte malo sutra proslo njihovo vreme u zaborav mada konj kad crkava tada je naj opasniji jerse mlogo rita nogama

  • Nema problema

    15. april 2021 | 01:12

    Neka i oni povuku trupe iz Iraka, Sirije, itd. .. i da, sa Kosova. (Bondstil)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA