Zaharova poziva Nemačku i Francusku: "Berlin i Pariz da prekinu sa kampanjom protiv Rusije"

Učesnici Normandijskog formata su četiri zemlje - Nemačka, Rusija, Ukrajina i Francuska - koje su se neformalno sastale tokom proslave Dana D u Normandiji 2014. godine, sa ciljem da se reše sukobi u Donbasu

  • 2
Maria Zakharova, Marija Zaharova Marija Zaharova, Foto: Tanjug/AP

Zvanična Moskva pozvala je Pariz i Berlin da prestanu da učestvuju u propagandi o ruskim vojnim vežbama na ruskoj teritoriji, koje nisu pretnje nikome, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Još jednom, pozivamo naše partnere, uglavnom se to odnosi na Nemačku i Francusku kao naše partnere iz Normandijskog formata, da prekinu da učestvuju u propagandi protiv Rusije i umesto toga da utiču na Kijev da smiri tenzije na istoku Ukrajine, regionu Donbas i da primeni Sporazum iz Minska", rekla je Zaharova, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

Učesnici Normandijskog formata su četiri zemlje - Nemačka, Rusija, Ukrajina i Francuska - koje su se neformalno sastale tokom proslave Dana D u Normandiji 2014. godine, sa ciljem da se reše sukobi u Donbasu.

Video: Dramatično kod Krima! Tri ukrajinska broda ušla na rusku teritoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    15. april 2021 | 19:02

    Te dve drzave su veliko zlo koji su se radovali da onaj pedofil bude predsednik pozeleli su ratova seme im se zatrlo.

  • Marko

    16. april 2021 | 04:10

    Koji su rusi korak napravili samo prijete uprazno esu li im turci avion obalili pa opet nista esu li ovi u siriju bombardovali pa opet nista nas kad su krenuli bombardovat na kosovo oni se pokupili i posli i onda izigravaju prijatelja nijesu oni nikom pomogli nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA