Na ispraćaju princa Filipa samo 30 ljudi: Otkriveno ko će sve biti na sahrani

Više od 700 pripadnika oružanih snaga Kraljevske mornarice, Kraljevskih marinaca, Britanske vojske i Kraljevskog vazduhoplovstva pružiće svečanu podršku tokom sahrane

  • 1
Prince Philip, Princ Filip Foto: Tanjug/AP

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete Druge, biće sahranjen u subotu, a sahrani će, zbog pandemije, prisustvovati svega 30 ljudi. Ispraćaju vojvode od Edinburga prisustvovaće samo članovi porodice i najbliži prijatelji. Svi će morati da nose maske i drže distancu.

Iako na sahrani neće biti mnogo ljudi, biće ispoštovana tradicija kraljevske sahrane, a ispraćaj bi trebalo da bude "odraz Filipovog života", naveli su iz Bakingemske palate.

Više od 700 pripadnika oružanih snaga Kraljevske mornarice, Kraljevskih marinaca, Britanske vojske i Kraljevskog vazduhoplovstva pružiće svečanu podršku tokom sahrane.

Prinčevi Vilijam i Hari će sa ocem Čarlsom i ostalim članovima kraljevske porodice hodati iz kovčega, dok sama kraljica neće učestvovati u povorci.

Kako je najavljeno, princ Čarls i njegova sestra Ana ići će odmah iza posebnog "lend rovera", kojim će kovčeg sa telom princa Filipa biti prevezen u kapelu. Očekuje se da će za ovo biti potrebno oko osam minuta.

Njihova braća, Edvard i Endru, biće odmah i za njih. Stričeve će slediti Vilijam i Hari, ali će između njih stajati njihov rođak Piter Filips. Iza njih biće Anin suprug, kao i viceadmiral Tim Lorens i grof od Snoudona, prenosi CNN.

U skladu sa željama vojvode od Edinburga, neće biti održana državna sahrana, a doneta je odluka i da članovi kraljevske porodice neće nositi vojne uniforme, već će svoje medalje i odlikovanja istaći na "civilnoj odeći".

Nakon službe kovčeg sa telom princa biće spušten u Kraljevski trezor ispod kapele dok će hor pevati državnu himnu.

Objavljen je spisak ljudi koji će prisustvovati sahrani: Osim kraljice, na ispraćaj će doći princ Čarls, njegova supruga Kamila, princ Vilijam i Kejt, princ Hari, vojvoda od Jorka, princeza Beatris, Edoardo Mapeli Moci, Princeza Evgenija, Džek Bruksbank, grof i grofica od Veseksa, lejdi Luiz Vindzor, Vikont Severn, kraljevska princeza, viceadmiral ser Timoti Lorens, Piter i Zara Filips, Majk Tindal, grof od Snoudona, lejdi Sara i Danijel Čato, vojvoda od Gloučestera, vojvoda od Kenta, princeza Aleksandra, Bernhard - nasledni knez Baden, princ Donat, princ Filip od Hohenlohe-Langenberga i grofica Mountbaten od Burme.

Video: Princ Filip: Potekao sa Krfa, obnavljao Hilandar a zbog nove porodice morao je da se odrekne svega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    16. april 2021 | 12:37

    Za ostalih 29 ne znam ali sam 100% siguran da će biti Pera ložač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA