Dingo napao dvogodišnjeg dečaka u Australiji: Dete sa povredama po glavi i telu prevezeno u bolnicu

Dečak je u pratnji majke prebačen u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju

  • 5

 

Dingo pas

Foto: Shutterstock

Nakon jutrošnjeg napada divljeg psa dinga na dvogodišnjeg dečaka, dete je sa ranama od ugriza na glavi i po telu avionom prebačeno u bolnicu sa ostrva Frejzer, popularnog izletišta u Australiji, saopštile su spasilačke službe.

- Veruje se da se dete, koje je letovalo sa svojom porodicom, igralo ispred kuće, kad su komšije čule da nešto nije u redu. Krenuli su da provere o čemu se radi i videli da je dingo napao mališana- navodi se u saopštenju spasilačke službe, prenosi Rojters.

Dečak je u pratnji majke prebačen u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju.

Dingo pas

Foto: Pixabay

Dingo su zaštićena vrsta u nacionalnim parkovima države Kvinslend i u aboridžinskim rezervatima, ali se u drugim delovima Australije smatraju štetočinama.

Ovi divlji psi zauzimaju značajno mesto u duhovnom i kulturnom nasleđu Aboridžina i u domorodačkim zajednicama koje žive na ostrvima oko Toresovog moreuza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. april 2021 | 07:15

    Nisam proriv drzanja pasa po stanovima.Ali,sto je mnogo, mnogo je,u zgradi 4B Grcica Milenka u Bg. na Vracaru, ima ih oko 40,cak i po tri?! Preko 500 stanara na 17 spratova, nemaju svoj mir i higijenu?! Taj javaslug podrzava i kolo vodi gospodja sa 10 sprata. N. P. koja radi u mupu. Ta ista je kolovodja i za smenu odlucnog mladog upravnika Z. M. doktira nauka. Isla je sa sluzbenom znackom od vrata do vrata,mahom starijih osoba cak i pretnjom da potpusu fals spisak. I uspela je da postavi svog prijatelja, koji je doveo zgradu u prciju?! Predhodni upravnik je postavio SRPSKU NARODNU ZASTAVU ispred zgrade na jarbil, i to je skinula?! Neduznim stanarima i domarima pise krivicne prijave, cak i bivsem upravniku sto je postavio zastavu?!

  • Maistor

    18. april 2021 | 10:55

    Uzmimo statističke, realne podatke na godišnjem nivou koliko se desi napada, ugriza na nivou Beograda, Srbije.... To su alarmantni podaci!? Svaka čast odgovornim vlasnicima pasa za koje moramo priznati da su u velikoj manjini u odnosu na ne odgovorne vlasnike koji kupuju pse iz pomodarstva..... Ne brinu se o njima i na kraju isti ti psi završe na ulici gladni, podivljani u čoporu. Imamo takav jedan čopor koji se nalazi u samom centru Opštine Vračar Beograd u ul. Grčića Milenka 4b.... Gde se ne može proći a da vam napušteni,rasni psi ne zalaju, zareže i dobro vas naplaše. Pod hitno treba izglasati krivični zakon koji će rešiti probleme, odgovornost.

  • Nikola

    18. april 2021 | 11:02

    Aloooooo majstori, tekst je o divljem psu koji je napao dete u Australiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA