≫ 

Češka proteruje 18 ruskih diplomata: Ruske specijalne službe odgovorne za eksploziju u skladištu?

- Postoji osnovana sumnja... naneta je ogromna šteta... Pre svega, tamo su poginuli naši građani - rekao je premijer Čepke Andrej Babiš

  • 10
Andrej Babiš Andrej Babiš, Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Češki ministar spoljnih poslova Jan Gamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata, prenose mediji.

Kako je objasnio, oni su optuženi da su radili za specijalne službe.

Prema rečima ministra, ruske diplomate su dužne da napuste zemlju u roku od 48 sati.

Oglasio se i premijer Češke Andrej Babiš koji je rekao da Prag optužuje ruske specijalne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u Vrbetici 2014. godine.

- Postoji osnovana sumnja... naneta je ogromna šteta... Pre svega, tamo su poginuli naši građani - rekao je Babiš, a prenosi televizija "Nova".

Zaharova: Prag zna šta sledi posle proterivanja diplomata

Prag zna koje će posledice uslediti nakon proterivanja 18 ruskih diplomata iz Češke Republike, izjavila je večeras portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Prag je svestan šta sledi posle takvih trikova -  rekla je Zaharova za TAS S.

Češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček prethodno je rekao da ruske diplomate imaju rok od 48 sati da napuste Češku.

Prema njegovim rečima, reč je o 18 službenika ambasade Rusije u Pragu za koje nadležne češke službe veruju da su ruski obaveštajci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    17. april 2021 | 21:36

    Ne lupetajte. Ponašate se i dalje kao da vama u Češkoj vlada nemački car. Svaku nezgodu pripisujete Rusiji. Isto se ponašate kao da ceo dvadeseti vek nije pokazao svoje odvratno lice. Vremena nema. Gubite ga na idiotske poteze, a evropska pa i svetska kuća gori. Od Jafrana do Pacifika moguće su dve stvari. Mir ili Potop. Ja vas gledam kao kroz ono što zovete Habl. Nije Zemlja ravna ploča, već su svi vaši postupci za Gospoda kao na ravnoj ploči. I ne može da se izbegne ona misao kako sve to izgleda. Skoro svaki savremeni političar izgleda kao malo g..no na velikoj lopati. Pandemija novog virusa je to još više pokazala. Amin

  • Raska

    17. april 2021 | 21:12

    Rekoh ja doslo ono ..... treba da se nadohnade cetri izubljene godine.Molim se bogu da nas bar ovo zaobidje.Zivela moja lepa SRBIJA!

  • Dali sam nešto prespavao?

    17. april 2021 | 23:47

    Ili...neumem da čitam?Onoliki milioneri u sadašnjoj Rusiji,ili vidim pogrešno?Kakav,koji komunizam u Rusiji.Gde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA