Procureli mejlovi o obaveznoj vakcinaciji u Londonu: Odnosi se na zdravstvene radnike

Zdravstveni radnici u Londonu koji odbiju vakcinaciju mogli bi da ostanu bez posla

  • 2
Aleksandar Vučić vakcinacija

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Londonu u glavnom zavodu britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS), razgovarano je o tome da vakcinacija protiv kovida bude obavezna za njihovo osoblje. To su pokazali mejlovi koji su procureli. U njima je navedeno da će takav primer slediti i drugi ogranci službe.

Osoblju još nije poslato pismo, koje je potpisala direktorka NHS-a LEsli Vats, a u koje je "Independent" ima uvid. Ono je podeljeno nekoliko desetina zdravstvenih zvaničnika u Londonu kako bi se "prilagodili situaciji".

Mnogi od 6.000 zaposlenih u zavodu odbili su da se vakcinišu, kako pokazuje kopija pisma. U njemu se pozivaju da se vakcinišu.

- Moramo da uzmemo u obzir vaš vakcinalni status u proceni vašeg profesionalnog rizika i to može uticati na opseg zadataka koje preuzimate i na okruženje u kojem radite. Učinićemo vakcinaciju protiv kovida obaveznom za sve naše zaposlene i to će biti deo ugovora o radu - piše u pismu.

Zdravstveni radnici u Londonu koji odbiju vakcinaciju mogli bi da ostanu bez posla.

O tome je odlučeno tokom telefonskog poziva šefova londonskog NHS-a prošle nedelje. Jedan insajder koji je učestvovao u razgovoru rekao je da je odluka o slanju pisma već doneta i da je to potvrdila i sama Vatsova.

Obaveznu vakcinaciju radnika u domovima za stare Velika Britanija je već najavila.

Podsetimo, Italija je već proglasila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika u celoj zemlji, a taj potez razmatralo je još nekoliko zemalja širom sveta.

Video: Kon: Odabir je između vakcine i zaražavanja, nema između

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđa

    18. april 2021 | 10:24

    Vakcine nisu ispitane do kraja i niko ne zna šta je na kraju. Za 5 god. će vam možda neko reći da ste sterilni. Tako su Brufen davali deci za temperaturu pa su posle 10 god. zaključili da šteti bubrezima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA