≫ 

Velika Britanija šalje ratne brodove ka Crnom moru zbog tenzija između Rusije i Ukrajine?

Zvaničnici britanskog ministarstva odbrane nisu bili dostupni za komentar

  • 15
velika britanija, zastava Foto: Unsplash

Britanski ratni brodovi krenuće ka Crnom moru u maju usled tenzija između Ukrajine i Rusije, preneo je Sandej tajms, citirajući nekoliko visokih izvora iz ratne mornarice.

Slanje brodova je usmereno ka pokazivanju solidarnosti prema Ukrajini, koja je saveznik Velike Britanije i NATO, naveo je Rojters, piše Tanjug.

Razarač pod nazivom "Tip 45", naoružan protivvazdušnim projektilima, i fregata "Tip 43" za borbu protiv podmornica, napustiće deo flote koja je stacionirana u Mediteranu i kroz Bosfor proći ka Crnom moru.

Borbeni avioni F-35B i helikopteri-lovci Merlin će takođe biti deo ratne ekspedicije na nosaču "HMS Kraljica Elizabeta", kao podrška britanskim brodovima u Crnom moru, dodaje se.

Tenzije između Moskve i Kijeva su se povećale nakon gomilanja ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom i sukoba na istoku te zemlje između ukrajinske vojske i pro-ruskih snaga, dodaje Rojters.

Zvaničnici britanskog ministarstva odbrane nisu bili dostupni za komentar.

Portparol ministarstva je rekao za Sandej tajms da vlada Velike Britanije radi blisko sa Ukrajinom, kako bi pratila situaciju i nastavlja sa pozivima Rusiji da smanji tenzije u tom regionu.

- Velika Britanija i naši međunarodni saveznici su nepokolebljivi po pitanju podrške ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnom integritetu - izjavio je portparol.

Video: Trenutak presretanja ukrajinskih vojnih brodova u Crnom moru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    18. april 2021 | 09:01

    Zapadni fasisti seme im se zatrlo.

  • Mišo

    18. april 2021 | 08:53

    E što bih voleo da ovi nadmeni britanci dobiju po ušima

  • Beogradske noći

    18. april 2021 | 10:06

    Rusi već bili i u Kijevu, Berlinu, Parizu....fale samo da upišu u svoje slavne pobede umarširanje u London, pa Vašington.Uvek je Rusija slabljenja i rušena od špijuna koje je slao Zapad, setimo se Lenjina i kompletne boljševičke bande, pa sada Navaljni...Eee, u Ukrajini pučem zbacili legalno izabranog predsednika Janukoviča?!I nikome ništa! To je demoktarija, to je u redu.Neće istok Ukrajine da zivi u Ukrajini i to je zlocin i secesija, a Kosmet OTET GAŽENJEM MEĐUNARODNOG PRAVA i to je u redu?!Svašta! Kako je prošla Zlatna horda, Napoleon, Poljaci i Šveđani, Kajzer i Hitler tako će proći i ovi Zelenski i njegovi NATO mentori.Živela Pravoslavna Carevina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA