I australijski mediji nas hvale zbog vakcina: "Srbija se sunča u sjaju velikog broja imunizovanih"

Na kraju teksta se navodi da je u Srbiji dato više od tri miliona doza

  • 6
Krnjača vakcinacija migranata

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Prošle godine je premijer Australije obećao građanima da će ta zemlja biti među prvima kada počne vakcinacija, a danas "Nju dejli" iz Melburna piše da bi Australija mogla nešto da nauči iz vakcinacione kampanje pet zemalja, među kojima je i Srbija.

- Podaci sa sajta univerziteta Oksford ''Naš svet u podacima'' pokazuju kojih pet zemalja imaju najveći procenat vakcinisanih građana - to su Izrael, Bahrein, Čile, SAD i Srbija - navodi se u tekstu sajta pod naslovom "Šta Australija može da nauči od ovih pet država", piše Tanjug.

Kada je reč o Srbiji, sajt piše da dok "evropske komšije imaju probleme oko manjka vakcina, Srbija se sunča u sjaju velikog broja imunizovanih".

- Uspeh Srbije se ogleda u činjenici da je ponudila svojim građanima špalir od pet različitih vakcina. Dobri odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom su pomogli da se toj zemlji već osigura više od 11 miiona doza, a kao rezultat, ta zemlja je postala najbolja u vakcinaciji u Evropi - navodi se u tekstu.

Na kraju teksta se navodi da je u Srbiji dato više od tri miliona doza, da je revakcinisano 17,5 odsto stanovništva u zemlji koja ima 6,9 miliona građana.

Video: Na Torlaku počela proizvodnja vakcina protiv koronavirusa: Izvršeno punjenje prve serije Sputnjika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    18. april 2021 | 13:26

    Na zalost najveci broj je dobio kinesku vakcinu koja slabo kome radi, a starijima skoro nista. To je jedina vakcina o kojoj ne znamo ama bas nista, nijedan rad nije nigde objavljen, a opet svi kao hoce da je prime jer je “klasicna”.

  • Mm

    18. april 2021 | 14:57

    Boze sacuvaj, ne zna se ko je ludji

  • Ona

    18. april 2021 | 14:12

    E ovo sam čekala. Bravo ! Sada ću se vakcinisati jer imam poverenje u naše lekare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA