Više Britanaca gledalo sahranu princa Filipa nego intervju Harija i Megan, bilo zamerki za BBC

Najveći skok usledio je oko 15 sati, ubrzo pošto je automobil sa kovčegom stigao ispred kapele svetog Đorđa. Oko 16 sati gledanost je počela brže da opada

  • 2
Princ Filip sahrana

Foto: Tanjug/AP

Gotovo 13 miliona Britanaca pratilo je sahranu princa Filipa, i to je za oko 2 miliona više gledalaca nego u slučaju čuvenog intervjua princa Harija i Megan kod poznate američke voditeljke Opre Vinfri.

Samo BBC je na svom uživo prenosu zabeležio 11,4 miliona gledalaca u jednom trenutku, što je oko 10 puta više u odnosu na broj gledalaca koji su događaj pratili preko ITV.

Intervju koji je vodila Opra Vinfri imao je u jednom trenutku 12,4 miliona gledalaca, kada se emitovao u Ujedinjenom kraljevstvu.

Od samog početka sahrane, u podne, bilo je oko 2,5 miliona gledalaca. Brojka je lagano ali sigurno počela da raste u vreme kada je kraljevska porodica napuštala dvorac Vindzor kako bi prisustvovala sahrani, što je bilo oko 14.20.

Najveći skok usledio je oko 15 sati, ubrzo pošto je automobil sa kovčegom stigao ispred kapele svetog Đorđa. Oko 16 sati gledanost je počela brže da opada.

Tačnije "pik" koji je zabeležio BBC bio je u 15 sati i osam minuta, a ITV najveći broj gledalaca imao je minut ranije. To se, zapravo, poklopilo sa početkom sahane, a ona je počela posle 15 sati, kada je održan minut ćutanja.

Gledaocima BBC kanala, ipak, nije se dopalo što je komentator suviše govorio tokom ovog događaja. Tako su mnogi, priznaju, prebacili kanal na ITV.

Podsetimo, veliki intervju Hari i Megan, koji je bombastično odjeknuo u javnosti emitovan je, takođe, na kanalu CBS 7. marta.

Taj intervju doneo je odgovore na mnoga pitanja, razotkrio njihovu stranu priče i brojne tajne, i dešavanja iza kulisa, ali je i pokrenuo veliki broj pitanja, od kojih je možda i najvažnije: "kako će dvor reagovati na razgovor poznatog para sa Oprom Vinfri".

Ipak, na sahrani je viđeno izvesno otopljenje.

Slika prinčeva Vilijama i Harija kako razgovaraju jedan s drugim dok su odlazili sa sahrane svog dede princa Filipa u dvorcu Vindzor obišla je svet, a mnogi su u ovom razgovoru videli šansu za popravljanje odnosa između posvađane braće.

Ovo je prvi put, posle više od godinu dana, da su braća viđena da razgovaraju u javnosti. Iako na početku sahrane dok je povorka išla za kovčehom princa Filipa nisu stajali jedno pored drugog, braća su viđena kako zajedno napuštaju kapelu i opušteno razgovaraju.

Video: Velika Britanija ispratila je na večni počinak princa Filipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    18. april 2021 | 23:10

    Ај што су они гледали, ал што смо морали ми? Ко је бре нама тај Филип??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA