≫ 

Dve osobe poginule u saobraćajnoj nesreći u u Teksasu: Niko nije sedeo na vozačevom mestu

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće

  • 0
Ubistvo Teksas policija

Printskrin: Youtube/KHOU 11

Ubistvo Teksas policija

Ilustracija Printskrin: Youtube/KHOU 11

Dve osobe su poginule u američkoj državi Teksas u žestokoj saobraćanoj nesreći u automobilu "tesla", a lokalne vlasti kažu da niko nije sedeo na vozačevom mestu u vreme kada se dogodila nesreća, iako nije još jasno da li je korišćen automatski pomoćni sistem za vozača.

Iz policije okruga Haris za lokalne medije u Hjustonu rečeno je da je na mestu nesreće pronađena jedna osoba na mestu suvozača, a druga na zadnjem sedištu u olupini u predgrađu Spring u subotu uveče, javio je AP a prenosi Tanjug.

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće.

- Prema položaju tela, deluje da su bili samouvereni tokom vožnje, tako da deluje da niko nije vozio automobil - rekao je Herman za KHOU-TV.

Policijski službenici kažu da je automobil išao velikom brzinom i da nije uspeo da skrene pre nego što je sleteo s puta, udarivši u drvo, da bi se potom zapalio.

Identitet nastradalih nije saopšten, a KHOU je saznao da je jedna osoba imala 69 godina, a druga 59. Iz kompanije Tesla nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Službenici Savezne agencije za bezbednost u saobraćahu istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća "tesle" imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podletali pod kamionske prikolice.

Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan Autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmuz volan.

Međutim, dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbednost u saobraćaju je saopštio da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspeva da razgraniči kada može da se koristi Autopilot.

Video: Jezive scene lančanog sudara u Teksasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA