Rusija se oglasila povodom mogućeg sastanak Putina i Bajdena na samitu o klimi

Podsećanja radi, američki predsednik pozvao je 40 svetskih lidera, uključujući i Putina, na samit o klimi koji Vašington planira da organizuje od 22. do 23. aprila u virtuelnom formatu

  • 0
Dzo Bajden, Vladimir Putin, Amerika, Rusija Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Bilateralni susret ruskog predsednika Vladimira Putina i prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država, Džoa Bajdena nije planiran u okviru protokola na predstojećem samitu o klimatskim promenama, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

- Ne, takvi kontakti nisu planirani - rekao je Peskov za "Sputnik" i dodao da takođe nisu u planu eventualni sastanci sa zvaničnicima drugih država.

Podsećanja radi, američki predsednik pozvao je 40 svetskih lidera, uključujući i Putina, na samit o klimi koji Vašington planira da organizuje od 22. do 23. aprila u virtuelnom formatu.

Kremljin je objavio danas da je ruski predsednik prihvatio poziv i dodao da će govori na tom samitom posredstvom video poziva.

Treba napomenuti da su SAD nedavno uvele nove sankcije protiv Rusije, što je, između ostalog, rezultovalo proterivanjem 10 ruskih diplomata iz te zemlje.

Zvanična Moskva odgovorila je takođe proterivanjem 10 američkih diplomata iz Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA