Advokat: Navaljni prebačen u zatvorsku bolnicu za lečenje tuberkoloze

Navaljni je prebačen u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, nakon što su njegovi advokati i saradnici rekli da se njegovo zdravstveno stanke dramatično pogoršalo

  • 5
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni

Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni, koji u zatvoru štajkuje glađu od kraja marta, nalazi se u zatvorskoj bolnici koja je specijalizovana za lečenje tuberkoloze, saopštio je danas jedan od njegovih advokata Vadim Kobzev.

Kobzev je na Tviteru naveo da je Navaljni primljen u nedelju u bolnicu i da je kroz infuziju dobio glukozu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, AP je objavio da je nekoliko lekara sprečeno da obiđe u zatvorskoj bolnici Navaljnog, koji je u nedelju prebačen iz zatvora na istoku Moskve u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, gradu udaljenom 180 kilometara od prestonice Rusije.

Navaljni je prebačen u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, nakon što su njegovi advokati i saradnici rekli da se njegovo zdravstveno stanke dramatično pogoršalo.

Njegova lična lekarka Anastasija Vasiljeva predvodila je tim od još troje zdravstvenih stručnjaka, koji su pokušali da posete Navaljnog u zatvorskoj klinici i zatvoru IK-3 u Vladimiru, ali im je, kako tvrdi AP, uskraćen ulazak nakon što su satima čekali ispred kapije.

Navodi da se zdravstveno stanje Navaljnog brzo pogoršalo izazvali su bes međunarodne javnosti, a SAD su upozorile Moskvu da joj prete "ozbiljne posledice" ukoliko on umre u zatvoru.

Video: Navaljnom izrečena kazna zatvora: Tokom izricanja presude Aleksej se smeškao i poslao srce svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M48

    20. april 2021 | 17:15

    Ne ulazeći u političku priču ovog slučaju mene zanima šta amerikance boli ona stvar kako Rusija postupa sa zatvorenicima?! Da li u Americi zatvorenici žive u zatvorima sa pet zvezdica i ličnom poslugom i lekarom? Kome će oni nesrećnici da dele lekcije iz demokratije?

  • Crni

    20. april 2021 | 17:45

    Kako su mislili "lekari bez granica" da posete Navaljnog? Zatvor nije hotel, vec ustanova sa ogranicenom slobodom i kretanja i poseta.

  • Jovan Ktć

    20. april 2021 | 18:17

    Šteta za njega, mlad je čovek. Ali, za sve što mu se dešava sam je kriv. U opasno se kolo uhvatio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA