≫ 

Objavljen snimak ubistva 16-godišnje Afroamerikanke: Istrčava sa nožem u ruci, policajac puca u nju

U pokušaju da pokaže veću transparentnost i ublaži tenzije dok su se demonstranti "Black Lives Matter" spuštali na lice mesta, policijska uprava objavila je snimke na kojima se vidi kako je devojka upucana

  • 2

Video: Objavljen snimak ubistva 16-godišnje Afroamerikanke

Policija u Kolumbusu, glavnom gradu američke države Ohajo, ubila je 16-godišnju Afroamerikanku nakon intervencije po prijavi da je nožem nasrnula na dve devojke, prenosi Rojters. Sada je objavljen i snimak incidenta.

Članovi porodice identifikovali su ubijenu devojku kao Makiju Brajant, staru 16 godina.

Hejzel Brajant, žena koju je "Kolumbus Dispeč" identifikovao kao devojčicinu tetku, rekla je za taj list da je tinejdžerka živela u hraniteljskom domu i da je tragičnom događaju prethodila njena svađa sa nekim u ovoj ustanovi.

Policijski snimak pokazuje haotičnu scenu na travnjaku ispred kuće, jednu devojku kako zamahuje nožem na drugu, koja je pala na leđa, da bi zatim krenula na drugu devojku, koja se srušila na parkirana kola. Policajac je tada otvorio vatru.

Policija Kolumbusa objavila je uznemirujuće snimke sa video kamera na kojima se vidi kako policajac puca u 15-godišnju Makiju Brajant, koja je ubijena samo nekoliko trenutaka pre nego što je Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo Džordža Flojda 2020. godine, piše Dailymail.

U pokušaju da pokaže veću transparentnost i ublaži tenzije dok su demonstranti pokreta "Black Lives Matter" počeli da dolaze na lice mesta, policijska uprava objavila je snimke na kojima se vidi kako tinejdžerka nožem istrčava iz svog doma ka jednoj ženi. Za to vreme policajac upire pištolj u nju i pogađa devojčicu iz vatrenog oružja i obara je na zemlju.

Na videu se zatim čuju krici ljudi koji su se našli na licu mesta, ali i policajci koji pokušavaju da Brajanovoj pruže pomoć.


Policija Kolumbusa saopštila je juče da je jedna osoba poginula u pucnjavi na policajce koja se dogodila na istočnoj strani Kolumbusa u Ohaju, u popodnevnim satima.

Identitet policajca koji je pucao na tinejdžerku nije poznat. Šef policije Majkl Vuds rekao je da će ga "skloniti sa ulice" dok se ne sprovede istraga.

Gradonačelnik Kolumbusa Endrju Ginter izjavio je da su policajci na telu imali kamere koje su snimile incident i zamolio za strpljenje pošto je Biro za kriminalističku istragu iz Ohaja (BCI) otvorio istragu, nakon čega će se znati više detalja o slučaju.

Video: Klasična sačekuša u pokušaju: Amerikanac pucao na ženu u stilu beogradskog asfalta ona pobegla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷‍♂️

    21. april 2021 | 14:55

    Ja nista nisam video samo cuo vrisku. 🤷‍♂️👾

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA