Putinova poruka sa obraćanja Skupštini: Žestoko i brzo ćemo odgovoriti na strane provokacije

Stejt department negirao je bilo kakvu umešanost u zaveru

  • 14
Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će njegova zemlja pronaći način da sačuva interese, ukoliko druge zemlje budu odbile dijalog.

Predsednikove primedbe dolaze usred novih tenzija između Rusije i Zapada, uključujući i najnovije sankcije protiv Moskve od strane Vašingtona i međusobne optužbe zbog eskalacije građanskog sukoba u Ukrajini.

On je u izjavi rekao da će Moskva pronaći brze i teške načine da odbrani svoje nacionalne interese ako druge nacije odbiju dijalog. Tokom govora osvrnuo se na nedavno otkriće zavere za atentat na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka i članove njegove porodice i izvršenje državnog udara u Belorusiji.

- Praksa organizovanja državnih udara i pokušaja organizovanja atentata na šefove država je previše. Prešli su sve granice - rekao je Putin govoreći tokom svog godišnjeg obraćanja poslanicima iz oba doma ruskog parlamenta.

Zaveru su otkrile ruske i beloruske sigurnosne službe, pri čemu je ruski FSB zadržao dva člana beloruske opozicije u Moskvi, a njihove beloruske kolege objavili su da su priveli nekoliko osoba za koje se veruje da podržavaju američke obaveštajne službe.

Stejt department negirao je bilo kakvu umešanost u zaveru.

- U nekim zemljama je zaživeo običaj - "prilepiti se" za Rusiju pod bilo kojim izgovorom. To je kao neka vrsta sporta. Zaista želimo da imamo dobre odnose sa svim članovima međunarodne zajednice. Ali ako neko shvati ove dobre namere kao slabost, odgovor Rusije biće brz i jak - upozorio je Putin.

Predsednik je dodao da se nada da nijedna strana država neće pokušati da pređe nijednu rusku "crvenu liniju".

- Rusija nema nameru da spali mostove u odnosima sa protivnicima, ali ako to traže, onda se moraju spremiti za žestok odgovor. Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikada nisu - poručio je Putin.

Prema njegovom mišljenju, Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad se tamo događao "Majdan".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    21. april 2021 | 13:30

    Bravo kralju Putine, fasisti su vam dosli na prag ponovo, samo ih derite kao i hitlera sto ste, nezaboravite 30 miliona pobijenog vaseg naroda na vasem pragu. Ukraina je i tada fasiste prihvatila kao i sada.

  • Putko

    21. april 2021 | 13:38

    Ukrajinci su prema rusima kao hrvati prema nama I jedni I drugi su u 2 svetskom ratu podrzavali fasizam nedaj da se to ponovi.

  • Map

    21. april 2021 | 13:30

    Napred brate,nedaj se fasistima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA