Severna Koreja i dalje tvrdi da nema nijedan slučaj korone: Testirano oko 24.000 ljudi

Severna Koreja je saopštila da je sprovela PCR testove na 23.826 osoba u razmaku od 10 dana

  • 8
Severna Koreja koronavirus Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja i dalje tvrdi da nije potvrđen nijedan slučaj zaraze novim korona virusom u zemlji, iako je do sada testirala oko 24.000 ljudi, navodi se u izveštaju Svetske zdravstvene organizacije.

Severna Koreja je saopštila da je sprovela PCR testove na 23.826 osoba u razmaku od 10 dana, ali da od 8. aprila nije zabeležen nijedan slučaj zaraze, prenosi japanska agencija Kjodo.

Severna Koreja je od 2. aprila, u trajanju od sedam dana, testirala 705 ljudi, od kojih je 103 imalo "bolest sličnu gripu ili teške akutne respiratorne infekcije", navela je SZO u najnovijem izveštaju koji se oslanja na podatke koje je dostavila ta država.

Od početka prošle godine, Severna Koreja je prekinula saobraćaj prema Kini i Rusiji, usled sve veće bojazni da bi virus, prvi put otkriven u kineskom gradu Vuhanu, mogao da prodre u zemlju.

Severnokorejski lider Kim DŽong Un takođe se obavezao da će primeniti agresivne antiepidemijske mere, poput zabrane javnih skupova više od pet ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    21. april 2021 | 15:52

    PA VEROVATNO JE NE PRSKAJU IZ VAZDUHA 💯%✔️

  • METODA TESTIRANJA

    21. april 2021 | 16:00

    Bolesni od korone umiru a oni testiraju žive i zdrave,normalno da nema.

  • panic

    21. april 2021 | 16:50

    tamo sa najlaksim siptomima odmah u jamu bez lecenja i odmah sve iskorenjeno zato niko nema bolestan da se prijavi zna sta mu sledi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA