≫ 

Nove mere protiv korone u Nemačkoj: Uvodi se zaključavanje i policijski čas, narod protestuje

Istovremeno, dok je Donji dom parlamenta raspravljao o novim merama, hiljade demonstranata su se okupili u obližnjim ulicama

  • 26
Berlin, Nemačka, Protest

Foto: Tanjug/AP

Nemački poslanici danas su odobrili predlog vlade kancelarke Angele Merkel o uvođenju ograničenja u područjima gde se virus korone prebrzo širi, a među merama su zaključavanje i policijski čas.

Kako ističu mediji, 342 poslanika bilo je "za", 250 "protiv", dok je 64 prestaavnika bilo uzdržano.

Mere uključuju policijski čas od 22 sata uveče do pet sati ujutru, zatvaranje škola, kao i "stavljanje pod katanac" regione gde je raspostranjeno širenje korona virusa.

Istovremeno, dok je Donji dom parlamenta raspravljao o novim merama, hiljade demonstranata su se okupili u obližnjim ulicama, javlja Associated Press,  a prenosi Tanjug.

Kako navodi "Sputnik", na demonstrante je bačen suzavac.

 

Policija je okončala demonstracije nakon što su se učesnici protesta oglušili o restrikcije u vezi okupljanja zabranjenih zbog korone.

Video: Ovo je samo moja greška: Merkel o lokdaunu za Uskrs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    21. april 2021 | 18:06

    i kod nas bi ovako bilo da se narod nije pobunio u julu prosle godine.Koga zmija ujede taj se i gustera plasi.Kod nas ovakvih mera sa ciljem kontrole naroda nema ali ima neceg drugog - vrlo agresivne represije povodom vakcinacije.Ucene, pretenje, obecanja nekakvim povlascenim statusima za vakcinisane...

  • 1111

    21. april 2021 | 17:52

    Tolko na temu vakcine u nemačkoj. Pa onda zeleni digitalni kartoni, pa dobrovoljna baza. Pa sloboda kretanja. Sve dok farmaceutska mafija ne dobije para koliko je zacrtala ovom epidemijom neće se smiriti. Neko bi trebao da bude streljan za primer jer nam uzima 2 god života na zatvaranju i restrikcijama. Ljudska prava je izraz samo na papiru. Ja kuci nisam bio već 1,5 god a smatram se slobodnim čovekom. Mojega sam slobodan čovek. Neka stoka određuje moju sudbinu. Da sam pregazio čoveka već BiH se spremao da izađem iz zatvora.

  • Brundo

    21. april 2021 | 18:17

    Nemci su izgleda narod koji ne shvata da se sloboda ne kupuje u prodavnici.Sloboda ne dolazi na tacni ili pada sa neba.Za slobodu se gine, za slobodu se ubija.Ali to i nije cudno jer je u pitanju narod koji je izgubio oba svetska rata.Od nekad ponosnih Prusa do obicnog americkog vazala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA