≫ 

SZO interusuje ruska vakcina protiv korona virusa

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je direktor SZO pohvalio “važan ruski doprinos multilateralnoj saradnji pod pokroviteljstvom SZO

  • 0
Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik V, Torlak

Ilustracija, Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejezus potvrdio je na sastanku sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Sergejem Veršininom u Ženev zainteresovanost SZO za široku upotrebu ruske vakcine protiv korona virusa, Sputnjik V.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Tedros pohvalio “važan ruski doprinos multilateralnoj saradnji pod pokroviteljstvom SZO, uključujući globalne napore u borbi protiv pandemije kovid-19”, navodi TASS, a prenosi Tanjug.

- Organizacija je zainteresovana za široku upotrebu ruske vakcine Sputnjik V i drugih lekova za prevenciju infekcija koronavirusom kako bi se pomoglo zemljama u nevolji, uključujući međunarodne mehanizme - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova objavljenom danas.

Video: Na Torlaku počela proizvodnja vakcina protiv koronavirusa: Izvršeno punjenje prve serije Sputnjika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA