≫ 

Ovo je trenutak kada je Igor Srbin proglašen krivim za trostruko ubistvo u Španiji

Tužioci traže doživotnu robiju za njega, a kazna bi trebalo da bude saopštena sledeće nedelje

  • 4
Norbert Feher, Igor Srbin Foto: Profimedia/AFP

Nakon što je u Italiji izbegao pravdu zbog dvostrukog ubistva, Srbin Norbert Feher, poznatiji kao Igor Srbin ili Igor Rus, u četvrtak je u Španiji proglašen krivim za ubistva još troje ljudi. Dve žrtve su policajci.

Feher, za kog se veruje da je bivši vojnik, proglašen je krivim za trostruko ubistvo počinjeno u decembru 2017. godine u pokrajini Aragon, prenosi El Pais.

Trenutak izricanja presude možete da pogledate u snimku u nastavku:

Suđenje ozloglašenom zločincu, koji je u Italiji i Španiji poznat kao Igor Rus, počelo je 12. aprila u španskom gradu Teruelu, a porota je donela presudu koja je ispunila naslove svih medija.

Tužioci traže doživotnu robiju za njega, a kazna bi trebalo da bude saopštena sledeće nedelje.

Da podsetimo, Feher je imao niz lažnih identiteta. Predstavljao se kao bivši vojni specijalac ili špijun.

Smatra se da je veoma opasan.

U zatvoru je napao dva čuvara oštrim predmetom. Tokom suđenja bio je u specijalnom "staklenom kavezu", boksu od neprobojnog pleksiglasa.

On je imao i tri identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja dva lažna, te da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine.

Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA