Britanski mediji: Džonson bi pre "pristao na hiljade preminulih" nego na 3. lokdaun, premijer negira

Džonson je negirao navode londonskog tabloida

  • 0
Boris Johnson, Boris Džonson poseta farmaceutskoj fabrici

Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson negirao je da je rekao kako bi pre "pristao na hiljade preminulih" nego na uvođenje trećeg lokdauna.

Premijer je odbacio novinske navode da je ovaj komentar dao u oktobru, neposredno pre drugog zaključavanja Engleske, prenosi Sky News.

Naime, upitan da li je ikada dao te primedbe, premijer je danas rekao: "Ne".

- Najvažnija stvar koju mislim da ljudi žele da nastavimo i radimo kao vlada je da osiguramo da zaključavanja funkcionišu i jesu. Zaista odajem počast ljudima u ovoj zemlji, celoj ovoj našoj zemlji, koji su se zaista okupili i - radeći sa programom vakcinacije - imamo bolest pod kontrolom - rekao je Džonson.

On je upozorio javnost da mora da bude "realna" jer će verovatno biti još jednog talasa kovid infekcija.

Naime, londonski tabloid Dejli mejl objavio je da je Džonson, tokom jednog sastanka u svom kabinetu u Dauning stritu održanog prošlog oktobra, navodno rekao da "nema više prokletog lokdauna, neka se tela gomilaju na hiljade", preneo je Rojters.

Britanski mediji iznose niz optužbi na račun premijera Džonsona, od nespretnog rukovođenja epidemijom do toga kako je finansirao renoviranja svoje rezidencije u Dauning stritu.

Nakon što se u britanskim medijima pojavila serija optužbi protiv premijera Džonsona, britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas da nije tačna informacija da je Džonson izjavio da bi pre "pristao na hiljade preminulih" nego na uvođenje trećeg lokdauna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA