Otvara se Njujork posle godinu dana: Dobre prognoze zbog velikog odaziva za vakcinaciju

Gradonačelnik je rekao da je glavni razlog za njegov optimizam da će se Njujork vratiti na normalan nivo poslovanja to što je dato 6,3 miliona doza vakcine u najvećem američkom gradu u kojem živi oko 8,3 miliona ljudi

  • 0
Korona virus, koronavirus, Njujork Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je danas da zvaničnici planiraju da "u potpunosti otvore" grad 1. jula posle više od godinu restrikcija uvedenih da se suzbije pandemija korona virusa.

- Spremni smo za otvaranje radnji, kancelarija, pozorišta - punom snagom- rekla je de Blasio za kablovsku mrežu MSNBC.

Gradonačelnik je rekao da je glavni razlog za njegov optimizam da će se Njujork vratiti na normalan nivo poslovanja to što je dato 6,3 miliona doza vakcine u najvećem američkom gradu u kojem živi oko 8,3 miliona ljudi.

- Vidimo da je broj vakcinisanih izuzetan. Znamo da jačaju napori za vakcinaciju. Moramo i dalje da naporno radimo na tome- poručio je de Blasio.

Još nije poznato kako će planovi gradonačelnika Njujorka biti usklađeni sa merama državne vlade, koja donosi odluke o restrikcijama na rad restorana i drugih biznisa, prenosi Glas Amerike.

Pozorišta na Brodveju počela su da se otvaraju ovog meseca za specijalne događaje pred manjom publikom. Mnogi producenti planiraju nastavak nastupa 1. juna.

Guverner države Njujork Endrju Kuomo u sredu je najavio da će tokom maja biti ukinuta ograničenja na radno vreme restorana, a dozvolio je i da se od 3. maja ponovo sedi za šankovima.

N

Video: Njujorški parkovi puni uprkos crnim brojkama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA