U Nemačkoj lekari zaraženi dolazili na posao? Sad je više od 200 ljudi u karantinu

Sumnja se da je troje zaposlenih u bolnici dolazilo na posao iako su imali simptome korona virusa

  • 7
Korona virus, koronavirus, bolnica, Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Više od 200 osoba smešteno je u karantin u nemačkom gradu Šverinu, nakon što je ustanovljeno da su pojedini lekari dolazili na posao sa simptomima korona virusa.

Sumnja se da je u gradu, u kojem živi skoro 100.000 ljudi, najmanje jedan lekar i još dvoje radnika dolazilo na posao u medicinski centar Weststadt sa simptomima korona virusa, i da nisu nosili neophodnu zaštitnu opremu.

Nakon što je slučaj otkriven, vlasti su naredile karantin za čak 237 ljudi. Oni će morati da budu u samoizolaciji dve nedelje.

Kako je saopšteno iz Centra za socijalni rad, u karantin moraju svi koji su bili više od 10 minuta u kontaktu sa zaraženima u periodu od 21 do 28. aprila.

Prema nezvaničnim informacijama, zaposlenima koji su imali simptome je rečeno da ne moraju da nose masku, zbog čega je pokrenuta istraga, a ukoliko se ustanovi da je ova tvrdnja istinita, protiv odgovornih će biti podneta i krivična prijava.

Video: Unutar ovih zidina danonoćno se odvija najmučnija scena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    3. maj 2021 | 16:19

    nista od ovoga nine tacno treba da se pojaca karantin pa ovi doktori sto su pristali da su zarazeni bice dobro placeni a grad kad zatreba pojačava kontrolu nad narodom tako se to radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA