≫ 

Pokušali da otmu dečaka (11), policija tek posle 2 dana došla po izjavu: "Nisu ni pokrenuli istragu"

Dečaka u Londonu su navodno pokušala da otmu dvojica muškaraca u crnom kombiju

  • 2
Otmica, kidnapovanje, zlostavljanje deteta dece dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedna majka iz Londona prijavila je u petak policiji pokušaj otmice njenog 11-godišnjeg sina, a policija je došla da uzme izjavu tek posle dva dana.

Šariz Blekman tvrdi da su njenog sina Amara pokušala da otmu dvojica muškaraca u trenutku kada se mališan vraćao iz škole, a da policija ništa nije uradila da njeno dete, kao ni drugu decu zaštiti. Kako prenose britanski mediji, majka je rekla da su Amara dvojica jurila sve do jednog parka koji se nalazi nedaleko od stanice gde je dečak izašao iz autobusa.

- Sin je u petak, kao i svakog drugog dana, ušao u autobus kojim se inače vraća kući iz škole, i potom pešači nekih 200 metara do kuće. Međutim, tog dana je autobus išao zaobilaznim putem i on je sišao u stanici u našem kraju, čim je prepoznao gde se nalazi - počinje priču Šariz za Evening Standard.

Amar je potom krenuo u pravcu kuće, kada se kraj dečaka iznenada zaustavio crni kombi, i muškarac koji je bio unutra je pitao dete gde ide.

- Sin je rekao da ide kući i tad mu je taj čovek rekao: "Uskači, odvešću te ja". Sinu je to bilo sumnjivo i brzo je počeo da se udaljava od njih - tvrdi majka.

Međutim, kidnaperi nisu nastavili put dalje, već su, prema rečima majke, krenuli da prate dečaka.

- On je trčao, a kada se u jednom trenutku okrenuo, video je da idu za njim, zbog čega je brzo utrčao u park gde postoji košarkaški teren, jer je tamo video dvojicu starijih dečaka kako igraju basket - kaže majka.

Dečaci su ga zbunjeno pogledali, a otmičari su potom pritrčali i mirno rekli: "Klinac je sa nama". Srećom, Amar je bio dovoljno pribran da vikne: "Ja njih ne poznajem", te su tinejdžeri stali u zaštitu deteta.

- Oni su blokirali ulaz na teren, a mom sinu su rekli da trči kući. Sav prepadnut je suprugu i meni ispričao šta se dogodilo i odmah smo pozvali policiju - priča Šariz.

Iz policije su im rekli da će neko u nedelju 2. maja doći da popriča sa njima.

- Kada su došli pitali su me da li je moje dete u sukobu sa drugom decom i slična pitanja. Videla sam kuda to ide - tvrdi majka.

Na kraju su joj, kako kaže, rekli da ne mogu ni da pokrenu istragu jer nikakav zločin nije počinjen.

- Mog sina su saslušavali i terali ga da ponovo proživljava traumu, da bi na kraju rekli da neće ni pokrenuti istragu - ogorčena je majka.

Iz policije su potvrdili da su 30. aprila dobili prijavu oko 16:40 časova, te da su uzeli izjave od oštećenih. Kako navode, osumnjičeni nisu pronađeni.

- Slučaj je zatvoren, izveštaj postoji. U slučaju da se pojavi potreba i prepoznaju se osumnjičeni, reagovaćemo - kratko su saopštili iz policije.

Majka kaže da je samo pukom srećom njen sin živ i zdrav stigao kući i dodaje da je više dece nestalo u tom kraju, te da strahuje za Amarovu bezbednost.

Mediji podsećaju da je u tom kraju Londona 22. aprila nestala devojčica (14), a tri dana kasnije i 16-godišnji dečak.

Prošlog meseca nepoznati muškarac je pokušao da izmami šestogodišnje dete iz dvorišta, nudeći mu sokove i slatkiše. Dete je srećom otčalo u kuću i odmah reklo majci za "čudnog čiku koji se mota oko kapije". Iz policije su tada saopštili da su takvi slučajevi retki i da je ustanovljeno da dete nije povređeno.

Video: Da li biste pristali da vas ovaj zvuk probudi u 3 ujutru kada je dete u Srbiji nestalo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. maj 2021 | 10:21

    "ne mogu ni da pokrenu istragu jer nikakav zločin nije počinjen." - ПОСЛЕДЊИ ресурс у иструлелом друштву - крађа деце. Богу хвала, после комунофашизма, и ова ујдурма од "либералног капитализма" одлази у историју. Дотле се људи морају сами организовати да се заштите.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA