≫ 

Devojčica (5) i beba umrli nakon trovanja pečurkama: Mališan preminuo na Uskrs

Sedmomesečni dečak Viktor preminuo je u bolnici u Ukrajini 2. maja

  • 2
zena bere pecurke, woman picks mushrooms Foto-ilustracija: Pixabay

Dečak Viktor, star samo sedam meseci, preminuo je na Uskrs u bolnici u Ukrajini nakon što je otrovan pečurkama.

Viktor i njegova petogodišnja sestra prevezeni su u bolnicu 27. aprila, nakon što im je pozlilo kod kuće nakon ručka. Ispostavilo se da im je majka davala da jedu čorbu sa pečurkama koje je ubrala u blizini kuće u regionu Černigov.

Doktor Aleksandar Kareta, koji je brinuo o dečaku na intenzivnoj nezi, kaže da je Viktor preminuo jer je otrov iz pečuraka doveo do otkazivanja rada organa. Kako je naveo, dečak je po prijemu u bolnicu već bio u komi i odmah je stavljen na mehaničku ventilaciju. Njegova sestra, petogodišnja devojčica, takođe je primljena u teškom stanju i preminula je 30. aprila uprkos naporima lekara.

Ukrajinski mediji pišu da su otac i majka brali pečurke u blizini porodične kuće. Deo pečuraka su zamrzli, a od jedan deo su ostavili za čorbu koju su kobnog dana svi jeli. Prve znake trovanja ispoljio je Viktor, koji je počeo da povraća. Tokom noći slošilo se i petogodišnjoj devojčici, a ujutru je simptome trovanja pokazalo još dvoje dece. Nije poznato u kakvom su stanju bili roditelji.

Video: Ove pečurke nikako ne smete da pojedete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    4. maj 2021 | 11:14

    Ni jestive pecurke se ne daju bebama jer njihovi stomaci to ne mogu da trpe. Neodgovorni roditelji. Strasno!

  • Pera

    4. maj 2021 | 20:34

    Na prikazanom videu pod naslovom "ove pečurke nipošto nemojte da jedete" /ili slično tome/ prikazane su dve vrste gljiva od kojih je prva pod narodnim imenom "muhara" i koja je na neki način otrovna ali ne sa smrtnim ishodom. Ona sadrži halucinogeni sastojak koji ako se unese u organizam izaziva halucinacije i ništa više. Nakon nekog vremena organizam sew bez lekova vraća u normalno stanje. Razni šamani širom sveta je konzumiraju na svojim obredima. Druga vrsta prikazana na videu je jestiva i kvalitetna gljiva narodnog imena "golubica" i vrlo lako je determinirati po karakterističnom zrnastom mesu koje se lomi kao školska kreda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA