≫ 

Korona u Indiji kosi i životinje: Osam lavova zaraženo u zoološkom vrtu

Na Prostoru od 4 ara, smešteno je 10 lavova, a njih osam, od čega 4 mužijaka i ženki podvrgnuto je testu

  • 1
Lavovi Foto: Shutterstock

Osam azijskih lavova pozitivno je na korona virus u Nehru Zoološkom vrtu u Hiderabadu u Indiji. 

Indijski mediji prenose da je Centar za molekularnu biologiju objavio da je osam azijskih lavova, koji su testirani na korona virus, pozitivno. Međutim, iz zoološkog vrta, koji je dom za više od 2.000 životinja još uvek se nije oglasio po ovom pitanju.

- Tačno je da su lavovi pokazali simptome korona virusa, oni su testirani i još uvek čekamo rezultate PCR testova - rekao je nedavno direktor zoološkog vrta u Hiderabadu.

Slučaj iz vrta u Indiji je prvi slučaj zaraze nakon zoološkog vrta u Bronksu. u kom je prošlog aprila na virus bilo pozitivno osam tigrova i lavova. Osim u ovim gradovima u Hong Kongu je nekoliko pasa i mačaka bilo inficirano virusom.

Prema rečima izvora nekoliko veterinara u vrtu primetilo je na lavovima simptome Kovida-19, poput slabog apetita, nazalne disfunkcije i kašlja. U prostoru od 4 ara, smešteno je 10 lavova, a njih osam, od čega po 4 mužijaka i ženki podvrgnuto je testu.

Nakon što su veterinari pritisnuli zvono za uzbunu, nekoliko sumnjivih lavova je izdvojeno i testirano, a njihovi testovi su poslati u Centar za molekularnu biologiju. Na žalost svi oni bili su pozitivni, piše Times of India.

Izvor navodi da će naučnici detaljno ispitati DNK ovog virusa kako bi utvrdili da li je prešao sa čoveka na životinju.

Nehru Zoološki vrt je već dva dana zatvoren za sve posetioce i još uvek nije poznato na koji način su se zarazili lavovi. Pošto ovaj vrt spada u jedne od najposećenijih u zemlji moguće je da je virus preneo neko od posetilaca.

- Postoji šansa i da je neko od zaposlenih preneo virus na životinje - kaže izvor koji dodaje da je od početka pandemije više od 25 zaposlenih u vrtu bilo pozitivno na virus.

Video: Unutar ovih zidina danonoćno se odvija najmučnija scena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA