≫ 

Dvonedeljni lokdaun u Egiptu pred letnju sezonu: Rade prodavnice i restorani, ali ovo su ograničenja

Tokom ovog perioda zabranjuju i svi veliki skupovi i koncerti

  • 0
Egipat

Foto: B. Petrović

Egipatski premijer Mustafa Madbuli izjavio je danas da će tokom naredne dve nedelje u zemlji biti na snazi dodatna ograničenja kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Radno vreme egipatskih prodavnica, tržnih centara i restorana od sutra će biti ograničeno na 21 čas, i to će važiti narednih 14 dana, čime će delom biti obuhvaćeni i proslava meseca Ramazana i Bajrama, najavio je danas premijer, prenosi Rojters.

Madbuli je saopštio da je vlada donela odluku da se tokom ovog perioda zabranjuju i svi veliki skupovi i koncerti, a da će plaže i parkovi takođe biti zatvoreni između 12. i 16. maja.

Srbi uveliko planiraju letovanje u Egiput

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se Srbija potruditi da obezbedi uslove svim ljudima koji žele da idu na more u susedne zemlje, ali i zemlje gde Srbi turistički pretežno putuju.

On je najavio da će naši građani moći da uđu u te zemlje i bez PCR testova i  da će jedini uslov biti vakcina.

- Postoji nekoliko zemalja, u koje naši ljudi  vole da idu na more. Moći će da idu u Mađarsku, Egipat, postići ćemo i sporazum sa Albanijom, Crnom Gorom... Moći ćete da idete bez čekanja, provera, karantina, PCR testova. Potrudićemo se da bilateralnim sporazumima sve rešimo - rekao je predsednik Srbije.

Video: Kisić: Zatvaranje na određeni period poželjno kako bi ojačali sistem i spasili zdravstvene radnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA